Tábor: Děti besedovaly se seniory

30.12.2017 12:39

V rámci osvěty se strážník Preventivně informační skupiny zúčastnil v prosinci dvou akcí pořádaných pro děti a seniory.

Tábor: Děti besedovaly se seniory
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

První akce "Art Tábor vánoce 2017" se uskutečnila v hotelu Palcát. Strážník upozornil děti na nebezpečí, které jim v zimním období hrozí na silnicích, zejména za snížené viditelnosti. Připomněl proto, jak je důležité počínat si v silničním provozu obzvláště opatrně a vysvětlil také význam zásady - "vidět a být viděn". V rámci besedy strážník rozdal dětem malé dárečky v podobě reflexních doplňků na oděv.

Druhá beseda se uskutečnila v kanceláři ČSSD v Palackého ulici a byla určena starším spoluobčanům. Její téma bylo zaměřeno na bezpečnost seniorů, zejména na prevenci a ochranu před krádežemi, k nimž dochází v předvánočním shonu v obchodních centrech a kulturních akcích s velkou návštěvností. Protože i senioři jsou jednou z rizikových skupin také v silničním provozu, byla část přednášky věnována i tomuto tématu. Rovněž senioři si z akce mohli odnést reflexní doplňky na oděv.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …