Tábor: V lesoparku Pintovka je nově zastřešené pódium, amfiteátr si lze od města pronajmout

15.07.2023 11:32 | Tisková zpráva

Lesní amfiteátr Pintovka nad řekou Lužnicí směrem k příměstské části Horky je tradičním a oblíbeným místem pro trávení volného času v Táboře. Díky investicím města Tábor je návštěvnicky přívětivější a atraktivnější. Naposledy tu město provedlo rekonstrukci zastřešení pódia. Areál, který zahrnuje právě pódium, 148 laviček a elektrosloupek, si lze od města pronajmout za výhodných podmínek.

Tábor: V lesoparku Pintovka je nově zastřešené pódium, amfiteátr si lze od města pronajmout
Foto: mesto-tabor.cz
Popisek: Tábor

Výpůjčky administruje Odbor kultury a cestovního ruchu, Žižkovo náměstí 11, Tábor, tel. 381 486 305, e-mail: kultura@mutabor.cz.

Jak vysvětlil starosta Tábora Štěpán Pavlík, město se revitalizací území lesoparku zabývá dva roky. V létě 2021 tu byly otevřeny trasy pro singltrek. „Nejdříve jsme vyřezali přebytečné dřeviny a keře, potom jsme upravili stávající lavičky, které byly z dožívajícího dřeva. Chtěli jsme postavit novou konstrukci zastřešující pódium, protože původní polykarbonátové krycí pláty byly děravé a ošklivé. Střecha se však ukázala jako oříšek. Ne každá konstrukce totiž funguje dobře akusticky. Pamětníci ikonických koncertů a festivalů jako třeba Táborská rocková mapa vědí, že správně udělaný zvuk je pro podobné amfiteátry zásadní. A protože tenhle areál má také krásný přírodní charakter, chtěli jsme, aby střecha do místního prostředí vhodně zapadala. Ve spolupráci s táborským architektem Chudým a akustickým studiem vznikla unikátní konstrukce, která je elegantní a výborně usměrňuje zvuk. Nad muzikanty se už před koncertem nemusí věšet a následně snášet masivní textilní plachta, aby se na pódiu vůbec slyšeli. Tábor má tedy opravený počin, který dá místu nový vítr do plachet,“ uvedl Štěpán Pavlík.

Celé zastřešení je zaklopeno OSB deskami s netkanou textilií a PVC folií. Ocelová konstrukce je ochráněna provedením nového základního nátěru. Součástí stavby je i vyztužení rohů betonového základu.

Za stavbu, která je už dokončena, město zaplatilo celkem 1.684.062,82 Kč s DPH. Zhotovitelem byla firma Památky Tábor s.r.o.  V návaznosti na dokončení rekonstrukce všech předmětných zařízení radní schválili nový ceník. Základní pronájem areálu, který zahrnuje zastřešené pódium a lavičky, činí 2000 Kč/den. Pronájem pro charitativní akce, akce podpořené z dotačních programů města a akce pod záštitou vedení města mají slevu na 500 Kč/den. Cena je uvedena bez DPH, v ceně je spotřeba elektrické energie.

Nájemce na své náklady zajišťuje úklid areálu před, během a po akci. K pořádání akce je nezbytný písemný souhlas jednatele Správy lesů města Tábora, který má lesopark Pintovka v pronájmu.

Nájemce též oznámí konání akce provozovateli přilehlého ubytovacího a restauračního zařízení.

V období let 2020–2022 město amfiteátr z důvodu špatného stavu a situace spojené s pandemií COVID-19 vypůjčovalo pořadatelům akcí zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…