Během předchozích ročníků Férové snídaně se lidé scházeli v zahradách, parcích nebo na náměstích. Letos budou fairtradové a lokální potraviny snídat v domácím prostředí se svou rodinou nebo blízkými. Mohou si připravit fairtradový čaj či kávu, bábovku s fairtradovým cukrem nebo müsli s Fairtrade kakaem. To vše mohou doplnit lokálními produkty, jako jsou vajíčka, mléko, mouka, sýry, ovoce a zelenina od místních farmářů.
Lidé se letos kromě snídání mohou zapojit i elektronicky. Pomocí online nástrojů zdůrazní svou podporu, a rozšíří tak povědomí o pěstitelích v online světě. Mohou například na sociálních sítích využívat hashtag #SnidamFerove, účastnit se celorepublikové facebookové události (ZDE) a nebo si na svou profilovou fotografii na Facebooku přidat rámeček Snídám férově (ZDE).
„Loni jsme snídali v trávě v nádherném prostředí u třebíčského zámku. Během dopoledne se nás sešlo téměř 120. Letos bohužel nemůžeme. Smysl akce však zůstává stejný. Měli bychom si uvědomit, že mít základní potraviny není samozřejmost,“ říká koordinátorka akce Iveta Ondráčková ze Zdravého města. V Třebíči akci organizují společně: Zdravé město Třebíč, OA a Hotelová škola Třebíč a Muzeum Vysočiny Třebíč.
Loni férově snídalo v České republice 8189 lidí.
Podrobné informace k letošní snídani jsou průběžně aktualizovány na webových stránkách ZDE či na facebookové stránce ZDE.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV