Třebíč: Město podpoří zavřené provozovny

07.11.2020 11:44

Město se rozhodlo v rámci svých možností pomoci podnikatelům, kteří byli nuceni zavřít svoje provozovny, z důvodu vládních nařízení a opatření ke zmírnění šíření nového koronaviru.

Třebíč: Město podpoří zavřené provozovny
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Stejně jako v jarních měsících v začátku pandemie město i nyní na podzim odpustí nájemné v městských budovách ve výši poloviny nájemného za čtvrtletí, tedy za tři měsíce. Těm podnikatelům, kteří nepodnikají v městských prostorách a museli své provozovny zavřít, pak poskytne peněžitou pomoc.

„Ekonomická situace letošního roku nás velmi znepokojuje. Hledali jsme proto s kolegy možnosti, jak bychom mohli dopady této krize z pozice města alespoň trochu zmírnit. Město není schopno ze svého rozpočtu podpořit všechny podnikatele, celkem zde působí zhruba 15 tisíc podnikajících osob a firem. Rozhodli jsme se podpořit ty, kteří jsou celou krizí nejvíce postiženi a museli své obchody a provozovny uzavřít,“ vysvětlil starosta města Pavel Pacal.

Od 6. do 25. listopadu si tak mohou podnikatelé u města požádat o peněžitou pomoc. Jednoduchý formulář si stáhnou na webu města a vyplněný jej mohou poslat datovou schránkou, poštou nebo e-mailem. Žadatel si může žádat o maximálně 10 tisíc korun.

„Je nám jasné, že tato částka nikoho nespasí. Více z městského rozpočtu firmám a podnikatelům poskytnout nemůžeme. Jedná se o pomoc ke zmírnění nastalých problémů.  Signál podnikajícím, firmám i obchodům, že jsme si jejich potíží vědomi a vnímáme je. Že si jich vážíme a přejeme jim, aby se udrželi,“ doplnil Pacal.

Město má pro tento účel připravenou částku 3 miliony korun a vyřizování žádostí bude postupovat podle pořadí podaných žádostí do vyčerpání alokované částky. Peníze na tuto pomoc město použije zčásti z rezervy, zčásti z omezení grantového programu pro příští rok a zčásti z ušetřených mzdových prostředků zaměstnanců úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

10:28 Vyškov: Rekonstrukce zámecké zahrady - kus Francie i interaktivní vodní prvek

Stinná místa, moderní prvky, prostory pro milovníky trvalek i inspirace Paříží. Zámecká zahrada má z…