Třebíč: Město usiluje o vyšší bezpečnost chodců i cyklistů

26.09.2016 13:43

Radnice proto připravuje vybudování podchodu pod ulicí Sucheniova, v trase cyklostezky Jihlava – Třebíč – Raabs. Ten je důležitý hned ze dvou důvodů. Prvním je již zmiňované hledisko bezpečnosti cyklistů a pěších při převedení čtyřproudé silnice I/23. Druhým důvodem je rychlejší propojení Stařečky a Libušina údolí.

Třebíč: Město usiluje o vyšší bezpečnost chodců i cyklistů
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Jedná se o stavbu, která je svým charakterem řešena jako bezbariérová a umožňuje pohyb nevidomých a imobilních,“ dále popsal stavbu místostarosta Pavel Pacal.

„V současné situaci musí cyklista vyvézt kolo na násep a překonat velmi frekventovanou silnici. Tento podchod je zde potřeba, je v zásadním místě a měl být vybudován už při stavbě silnice,“ dodal místostarosta.

„Pro potřeby návrhu stavby byl zpracován geologický průzkum v místě a v současné době je zadáno zpracování projektové dokumentace pro samotné provedení,“ uvedl Pacal.

Státní fond dopravní infrastruktury vyhlásil výzvy na cyklistické stezky, bezpečnost a nově také na křížení infrastruktury, které budou financovány z rozpočtu na rok 2017.

„Záměrem města je podat žádost o finanční příspěvek na rok 2017 na stavbu tohoto podchodu. Pro žádost o dotaci nám poslouží také údaje o místním využívání cyklostezky Jihlava – Třebíč – Raabs, které získáváme z nedávno umístěných sčítačů na této trase. Například za měsíc červenec bylo v lokalitě Poušov zmonitorováno 13 581 osob, z toho 5 567 cyklistů. V lokalitě Slavice bylo započítáno 8 458 osob, z toho 3 952 cyklistů,“ doplnil Pavel Pacal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…