Třebíč okouzlila filmaře

20.10.2018 16:54

Zajímavé lokace Vysočiny měli v hledáčku filmoví profesionálové - lokační manažeři, fotografové, producenti a další. Vysočina Film Office ve spolupráci s Czech Film Commission uspořádal dvoudenní location tour, s cílem představit Vysočinu jako filmovou destinaci, ukázat její krásy a připomenout činnost Vysočina Film Office.

Třebíč okouzlila filmaře
Foto: rep
Popisek: Třebíč

„Cílem regionální filmové kanceláře Kraje Vysočina, která od roku 2017 působí pod krajskou destinační společností Vysočina Tourism, je ukázat, že Vysočina je atraktivní filmovou lokalitou nejen pro české, ale i zahraniční filmové producenty a filmové fanoušky inspirovat k návštěvě zajímavých filmových míst," vysvětlila Michaela Králová z Vysočina Film Office.

Jednou z aktivit je právě pořádaná location tour. Její účastníci se vydali po stopách zámecké architektury ve Žďáře nad Sázavou, prostřednictvím Michalova statku v Pohledi na Havlíčkobrodsku se vrátili do 19. století, objevili krásy Chateau Herálec, zavítali na zámek v Brtnici a navštívili sklárnu v Karlově.

Nasáli atmosféru židovských zákoutí Třebíče, navštívili zde baziliku sv. Prokopa, prošli centrum města i Borovinu. V Třebíči se v posledních letech natáčely mimo jiné filmy: Jan Hus, Hlas pro římského krále, nebo Zádušní oběť.

V Jihlavě probádali druhý nejrozsáhlejší komplex podzemních chodeb v Česku a své putování po „filmové" Vysočině zakončí v Želivě, prohlídkou areálu kláštera i místního pivovaru.

Už v minulosti filmaře Vysočina okouzlila. Vždyť kdo by neznal legendární Postřižiny točené v Dalešicích na Třebíčsku v areálu místního pivovaru. Navíc se na Vysočině natočilo hned několik známých pohádek. Na zámku v Telči panoval dobrý král Miroslav v pohádce Pyšná princezna, v Telči se narodila Růženka z pohádky Jak se budí princezny, hrad v Ledči nad Sázavou se stal útočištěm filmového štábu jedné z nejúspěšnějších pohádek poslední doby Anděl Páně 2 a na hradu Lipnice nad Sázavou se točila pohádka Čert ví proč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…