Tři králové navštíví město Příbram i letos

02.01.2017 13:47

Stalo se již příbramskou tradicí, že na Tři krále, svátek Zjevení Páně, vychází od radnice Tříkrálový průvod doprovázený koledníky stejnojmenné dobročinné sbírky Farní charity Příbram.

Tři králové navštíví město Příbram i letos
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Mudrci z Východu Kašpar, Melichar a Baltazar projedou 6. ledna 2017 městem i letos - za doprovodu lidových muzikantů - na hřbetech velbloudic z Cirkusu Kopecký. Na náměstí T. G. Masaryka se v symbolickém živém Betlémě ukloní malému Ježíškovi a k nohám mu položí zlato, kadidlo a myrhu. Zároveň bude zahájena i Tříkrálová sbírka.

Předtím, než průvod vyrazí na cestu, proběhne krátké uvítání se starostou města a místostarosty, a pak podle tradice křesťanských zemí napíše jeden z králů posvěcenou křídou na dveře budovy radnice zkratku K†M†B† doplněnou letopočtem 2017 – jako formuli požehnání pro letošní rok.

Průvod vedený velbloudicemi Gulčitaj, Šejlou a Jasmínou půjde přes Jiráskovy sady, Lázeňskou a Pražskou ulici, a zakončen bude na náměstí T. G. Masaryka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…