Tříkrálová sbírka v Poličce sečtena

11.01.2017 16:19

Výtěžek tříkrálové sbírky poličská Charita používá vždy na rozvojové záležitosti. Díky sedmnáctileté dobročinnosti přispěvatelů do pokladniček koledníků se mohly například v regionu v nebývalé míře rozvinout terénní sociální služby.

Tříkrálová sbírka v Poličce sečtena
Foto: wikipedia
Popisek: Polička.

211 399,- Kč činí celková částka Tříkrálové sbírky v Poličce v tomto roce! Po sečtení obsahu 50 pokladniček můžeme s radostí konstatovat, že letošní rok opět překročil rekord a koledníci vybrali o cca 10 tis. korun více než vloni! Nejvyšší částku vykoledovali koledníci s pokladničkou č. 27, kde byla částka 8 800,-Kč.

Sbírka umožnila postupně nakupovat auta pro ošetřovatelskou službu, osobní asistenci, sanaci rodiny nebo domácí hospic. Letos plánujeme koupit druhé vozidlo pro středisko Otevřené dveře. To se věnuje sociální práci s lidmi s duševním onemocněním po celém svitavském okrese. Jeho klientela se za 10 let trvání zčtyřnásobila.

Dále tříkrálová sbírka podpoří Domácí hospic sv. Michaela. Služba pro umírající a jejich rodiny funguje na Poličsku už 2 roky, ale její legislativní, a tím i finanční ukotvení, je v ČR stále ve vývoji. Tříkrálová sbírka s tímto problémem částečně pomáhá.

Výtěžek tříkrálový kromě rozvoje slouží i jako nárazník pro různé dotační výkyvy. S jeho pomocí se podařilo v létech dotační „nouze“ zachovat například službu Občanské poradny a letos podpoří Osobní asistenci pro handicapované. Nezapomínáme ani na lidi v krizi. Každoročně vyčleňujeme menší částku, abychom jim v případě nutnosti mohli poskytnout rychlou pomoc. Tradičně Charita přispěje také na humanitární projekty v Indii,“ komentuje využití finančních prostředků Štěpánka Dvořáková z poličské Charity.

Všem, kteří do pokladniček přispěli, patří velké poděkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…