Třinec: Množství gastroodpadu, který byl vytříděn v domácnostech, roste

22.02.2023 12:03 | Tisková zpráva

Realizovali jsme v Třinci v pořadí třetí svoz kuchyňského odpadu z domácností bioplynové stanici v Horní Suché jsme předali 1640 kilogramů odpadu, což je o 320 kilogramů víc než při prvním svozu před dvěma týdny.

Třinec: Množství gastroodpadu, který byl vytříděn v domácnostech, roste
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

„Každý týden svážíme o desítky kilogramů vytříděných kuchyňských zbytků více. Až na malé výjimky v nádobách nebylo nic, co by tam nepatřilo. Musím občany Třince pochválit, že změnu přijali a poctivě třídí,“ uvedl jednatel SMOLO CZ Tomáš Ondraszek.

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28578 lidí

Že mají Třinečtí zájem o novinku je zřejmé i z mnoha dotazů, které do svozové firmy chodí. Lidé se zajímají, zda nádob bude více, zda do nich mohou vkládat i kosti, zbytky polévek, kompoty, papírové ubrousky. Jak často se budou vyprazdňovat, zda nebudou v létě zapáchat a jak jsou zajištěny před bezdomovci a zvířaty.

Nový typ popelnic má utěsněné víko zabraňující šíření pachu. Obsah nádob se sváží pravidelně každé úterý do bioplynové stanice, kde se z něj v průběhu čtvrt roku vyrobí biometan. Svoz gastroodpadu je zaveden v městských částech a na sídlištích, z okrajových části venkovského typu se dál sváží zelený bioodpad do kompostárny.

Pro společnost SMOLO je to pilotní projekt, který bude v budoucnu nabízet dalším obcím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…