Třinec: Revitalizace lokality nad Hradčany startuje

30.05.2017 6:29

Lokalita nad „Hradčany“ mezi ulicemi Slezskou a Koperníkovou na Terase změní v nadcházejících měsících podobu k lepšímu.

Třinec: Revitalizace lokality nad Hradčany startuje
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Stavební úpravy budou zahájeny ve čtvrtek 1. června rekonstrukcí páteřní komunikace mezi ul. Slezskou a Koperníkovou, tzv. „malé“ Beskydské. „V souvislosti s revitalizací čeká občany této lokality v nadcházejících měsících stavební ruch a dopravní omezení, proto se k nim obracím s prosbou o pochopení a trpělivost. Na druhou stranu se můžeme těšit na to, že po ukončení rekonstrukce zde vznikne 79 nových parkovacích míst, podél celé komunikace vznikne nový dlážděný chodník, který zvýší bezpečnost chodců, a bude tu i zeleněji, protože přibydou i nové keře a stromy,“ uvedla starostka Věra Palkovská.

V souvislosti se stavebními pracemi řidiče čeká od 1. června na výše zmíněné komunikaci dopravní omezení, které bude rozděleno do dvou etap. První etapa je naplánována od 01.06.2017 do 10.08.2017, druhá pak od 11.08.2017 do 16.11.2017. V 1. etapě dojde k uzavření části komunikace směrem od ul. Slezské a uzavření vjezdů k bytovým domům č.p. 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709 a 710. Náhradní parkovací místa budou zajištěna v prostoru autobusového zálivu zastávky „Třinec, Lyžbice Terasa konečná“. Pro osoby se zdravotním handicapem budou vytvořena náhradní parkovací místa na ul. Lidické.

Od 01.06.2017 do 04.06.2017 budou na 1. etapě prováděny přípravné práce, k úplnému uzavření části komunikace (jak je znázorněno na mapě) dojde 05.06.2017 od 07:00, proto prosíme všechny občany, aby do této doby přeparkovali své automobily. Pro příjezd vozidel integrovaného záchranného systému k domům v uzavřeném úseku budou zřízeny dočasné sjezdy z ulice Lidické. O dalších uzavírkách, které budou probíhat v průběhu 2. etapy, budeme včas informovat.

V rámci rekonstrukce budou v uvedené lokalitě vybudovány také nové podzemní kontejnery a změny se dočká i veřejné osvětlení. V navazujících etapách revitalizace pak budou rekonstruovány také prostory mezi bytovými domy, kde budou opraveny chodníky, parkoviště, veřejné osvětlení a přibydou i nové dětské herní prvky. „Po dobu stavebních prací buďte prosím opatrnější,“ upozorňuje starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…