Třinec: Schodiště v budově radnice projdou renovací

23.02.2017 19:05

Od středy 1. března se v prostorách třinecké radnice pustí do práce stavební dělníci. V nadcházejících dvou měsících totiž postupně projdou renovací dvě schodiště v hlavní budově, které jsou z estetického i bezpečnostního hlediska na hraně životnosti. V souvislosti se stavebními pracemi budou muset občané dočasně využívat pouze schodiště v zadní části budovy.

Třinec: Schodiště v budově radnice projdou renovací
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Lidé nemusejí mít obavy, že by zabloudili nebo netrefili do správné kanceláře, protože se chystáme všude rozmístit orientační směrové šipky. Navíc hlavní vchod zůstane po celou dobu zpřístupněn a lidé se v případě potřeby mohou kdykoliv obrátit na pracovníka informací ve vestibulu hlavní budovy, který jim ochotně poradí,“ ujišťuje vedoucí odboru vnitřních věcí MěÚ Libor Jasiński.

Od středy začnou práce na renovaci jak hlavního schodiště (od bufetu až do 3. nadzemního podlaží), tak vedlejšího schodiště, které vede kolem matriky do 2. podlaží. Stavební práce budou probíhat souběžně na obou místech (s nutnými technologickými přestávkami). Renovace hlavního schodiště potrvá do 10. dubna 2017, kdy by už mělo být plně funkční. Práce na vedlejším schodišti by měly být ukončeny 2. května 2017. Jak už bylo uvedeno výše, hlavní vstup zůstane po celou dobu zpřístupněn.
„Chceme, aby byl úřad pro občany přívětivým místem, kde by se cítili příjemně. Úprava těchto společných prostor k tomu může také přispět,“ dodává starostka Věra Palkovská.

V rámci rekonstrukce bude stávající nerovný a nevzhledný povrch schodů zbroušen a zároveň se odstraní výstupky na bocích každého schodu. Schodišťové stupně získají novou nášlapnou vrstvu s litým polyuretanovým pryskyřicovým povrchem. U schodů v boční části budovy dojde zároveň k výměně zábradlí, aby se sjednotil vzhled obou schodišť. Opravou projdou i přilehlé stěny a výměny se dočká také osvětlení tohoto prostoru. Renovace samozřejmě pamatuje i na bezpečnost a počítá také s řádným označením schodiště a barevným rozlišením příslušných schodišťových stupňů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…