Třinec: Žákům ZŠ Dany a Emila Zátopkových slouží nová tělocvična

09.12.2014 19:23

Moderní tělocvična s veškerým potřebným zázemím začala sloužit žákům základní školy Dany a Emila Zátopkových. Nová sportovní hala odpovídající současným trendům vyrostla na místě staré tělocvičny, která musela být zbourána vzhledem ke svému špatnému technickému stavu.

Třinec: Žákům ZŠ Dany a Emila Zátopkových slouží nová tělocvična
Foto: wikipedia
Popisek: Třinec

 I když stavbu provázely komplikace, jejichž vinou se posunul termín dokončení, s konečným výsledkem mohou být žáci i učitelé spokojeni.

„Stavba tělocvičny byla naplánována tak, aby co nejméně zasáhla do chodu školy, to znamená, že se začne na jaře, bude se stavět o prázdninách a nový školní rok už budou moci děti v nové tělocvičně cvičit. Bohužel zhotovitel nepracoval podle našich představ a zkomplikoval tím chod školy a tréninky sportovním oddílům. Ale doufám, že problémy jsou už odstraněny a tělocvična bude sloužit žákům a sportovcům dlouho, kvalitně a bezproblémově,“ podotkl místostarosta a uvolněný ředitel školy Ivo Kaleta.

Návrh haly vycházel z celkové koncepce školního areálu a pavilonového způsobu zástavby. Stejně jako původní tělocvična, je i nová budova připojena ke škole spojovací chodbou. Kromě samotného velkorysého prostoru pro cvičení a sportování jsou uvnitř objektu žákům k dispozici čtyři šatny, nezbytné sprchy a sociální zařízení. Součástí zázemí tělocvičny je také kabinet tělesné výchovy. Sportovní hala bude sloužit k výuce tělesné výchovy pro ZŠ Dany a Emila Zátopkových, ale využít ji mohou pro tréninky i sportovní oddíly. První velkou akcí, která se v tělocvičně konala, byla tradiční Vánoční laťka, která zde letos proběhla už po osmadvacáté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trinecko.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…