Třinec opět rozkvétá

26.03.2017 10:28

Po dlouhém období zimy se začíná opět hlásit o slovo jaro. Pomalu začínají kvést jeho první poslové, kteří nás opět budou podobně jako v předchozích letech provázet ulicemi a náměstími. „Zeleň je v ulicích našeho města nepostradatelným prvkem, a to nejen z estetického hlediska. K Třinci už květiny neodmyslitelně patří a každý rok se těšíme, až se na jaře veřejná prostranství opět zazelenají. Chytré město je takové, ve kterém se lidem dobře a příjemně žije, a k tomu určitě patří i dostatek zeleně a rozkvetlé ulice,“ podotkla starostka Třince Věra Palkovská.

Třinec opět rozkvétá
Foto: Archiv autora
Popisek: Jarní kvítí

Jarní cibuloviny nám budou zpříjemňovat cestu například na ulici Lidické, Dukelské, 1. máje, Nádražní či podél chodníku mezi náměstími Svobody a T. G. Masaryka. Z ploch trávníků už vykukují drobné kvítky krokusů, následovat je budou mimo jiné narcisy, ladoňky a modřence. „V záhonech se objeví česneky a tulipány různých barev a tvarů. Také zbrusu nový záhon před městským úřadem by nás měl překvapit variací fialových a žlutých jarních květů,“ upozornila referentka odboru životního prostředí a zemědělství Halina Lisztwan. Cibuloviny nám budou zpříjemňovat jarní měsíce, než je v létě vystřídají letničky.

Podobně jako v loňském roce letničkový záhon z přímého výsevu zdobil prostor u autobusového stanoviště, i letos budou letničky vysety na různých místech ve městě. „Na další květinové záhony se můžeme těšit například v blízkosti náměstí T. G. Masaryka či na ulici Jablunkovské, letničky se objeví také v Dolní Líštné a v Oldřichovicích. Přestože si budeme muset chvíli počkat, než vyrostou do plné krásy, výsledek snad opět bude stát za to,“ dodala Halina Lisztwan.

Léto a podzim budou barevnější rovněž díky výsadbám trvalek a travin v záhonech. Také letničky v záhonech i nádobách by měly vydržet až do podzimních mrazíků, než k nám zase zavítá zima. Ale nepředbíhejme, jaro je před námi, tak si jeho barvy užijme plnými doušky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…