Trutnov: Na dotacích do kultury, sportu a sociálních služeb město přerozdělí více než 9 milionů

04.06.2021 11:07

Žádosti o dotace z městského rozpočtu pod 50.000 korun projednává Rada města Trutnova. O žádostech nad 50.000 korun pak rozhodují městští zastupitelé. V první vlně byly schváleny návrhy na dotace v celkové výši 9,4 milionu korun.

Trutnov: Na dotacích do kultury, sportu a sociálních služeb město přerozdělí více než 9 milionů
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

„Jsem rád, že se nám letos podařilo udržet výši poskytovaných dotací i v této nepříznivé době pandemie koronaviru. Tyto dotace totiž považuji za dobrou investici do kvality života našich občanů,“ hodnotí schválení dotací Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Kulturu město Trutnov podpoří částkou téměř 1,4 milionu korun. Mezi úspěšnými žadateli je například Tkalcovské muzeum, z. s., Bene Dance Art Team, z. s., Rýbrcoul duch hor, z. s., Bojiště, z. s., či Alternativa pro kulturu, z. s., která každoročně organizuje festival Jazzinec.

V rámci sportu je nutné rozlišit dotace na činnost sportovních klubů a dotace, jejichž prostřednictvím se město podílí na úhradě nákladů za užívání sportovišť. O přímé dotace žádají jednotlivé sportovní organizace na svou činnost, jde například o HC Trutnov, z. s., MFK Trutnov, z. s., Lokomotivu Trutnov, z. s., Spartak Trutnov, z. s., FK Sokol Volanov, z. s., TJ Trutnov - Poříčí, z. s., a další. Mezi úspěšné žadatele se přerozdělí 5,7 milionu korun.

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí

„Dotacemi podporujeme různá sportovní odvětví dle velikosti jejich členské základny, zejména přispíváme na sportovce do 18 let. Snažíme se vést především mládež ke sportu, a čím širší výběr děti mají, tím je větší šance, že se sportu budou věnovat,“ dodává Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova. O dotacích na úhradu nákladů za užívání sportovišť v celkové výši 5,4 milionu korun rozhodovalo Zastupitelstvo města Trutnova již na svém 1. zasedání v březnu tohoto roku.

Mezi žadatele z oblasti sociálních služeb město Trutnov přerozdělí téměř 1,5 milionu. Na svou činnost je získají například Oblastní charita Trutnov, Klub vozíčkářů Trutnov – Bukovinka, z. s., nebo Sdružení ozdravoven a léčeben Trutnov.

Žadatelům, kteří nespadají do žádné z těchto oblastí, poputuje celkem 820 tisíc. Město touto částkou podpoří například Klub vojenské historie Trutnov, p. s., Trutínka – rodinné centrum, z. s., či svazek měst a obcí Krkonoše, který každoročně zajišťuje krkonošské cyklobusy.

Další vlna schvalování dotací do těchto oblastí se uskuteční na podzimním zasedání městského zastupitelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

7:10 Frýdlant: Demolice kotelny, komína a dalších objektů v areálu nemocnice začne 20. května

Nevzhledné a zchátralé budovy v čele s bývalou centrální kotelnou začnou koncem května mizet z areál…