Trutnov: Tři nové kamery dohlédnou na pořádek ve městě

10.12.2017 15:54

Městský kamerový dohledový systém má tři nové body. Jeden byl umístěn na bývalou ubytovnu Úsvit a další dva hlídají pořádek v Horním Starém Městě na budově ZŠ Mládežnická.

Trutnov: Tři nové kamery dohlédnou na pořádek ve městě
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Městský kamerový dohledový systém je důležitým prvkem prevence kriminality a její eliminace ve městě, ochrany veřejného pořádku a vytvoření bezpečných zón pro občany v rizikových lokalitách. „Místa, kde jsou kamery umístěny, vybíráme na základě statistických analýz kriminality a závadového protispolečenského jednání. Samozřejmě vycházíme ze souhlasného doporučení Policie ČR. Výsledkem pak je pokles kriminality a dalších protispolečenských jevů,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Nově Městská policie Trutnov umístila kameru na budovu bývalé ubytovny Úsvit. „Umístění této kamery nám pomůže zejména při situační prevenci. Kamery snímají veřejné prostranství celkově, nikdo nesleduje Frantu Vomáčku, jak chodí do práce a z práce. Kamery mají opravdu preventivní charakter,“ objasňuje Radek Svoboda, ředitel MP Trutnov. Další dvě kamery budou umístěny v Horním Starém Městě na ZŠ Mládežnická. „Zde budeme sledovat veřejné prostranství kolem školy jako je například dětské hřiště i samotnou budovu školy. V minulosti zde docházelo k poškozování cizího majetku, narušování občanského soužití, veřejného pořádku a v neposlední řadě trestným činům sprejerství,“ říká Radek Svoboda.

MKDS je v Trutnově konkrétně využíváno především k zajištění pocitu bezpečí a ochrany osob, řešení aktuální dopravní situace, pátrání po hledaných nebo pohřešovaných osobách, ke kontrole odložených či podezřelých předmětů, využití záznamů jako důkazního materiálu pro objasňování a zjišťování dopravních přestupků, případných zdravotních potíží osob, součinnosti složek IZS, monitoringu hromadných akcí a shromáždění a k případnému monitoringu zákroků hlídek.

Jen v roce 2016 bylo díky MKDS zjištěno 240 událostí, což je více jak dvojnásobek oproti předchozímu roku. Městská policie i nadále plánuje rozšíření systému a přidání dalších bodů.

Statistika výsledků MKDS Trutnov

Rok

Celkem udál.

Trestné činy

Přestupky

Závad. jednání

2014

119

7

32

14

2015

101

4

47

23

2016

240

7

57

47

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…