Trutnovské úspěchy v získávání dotací na realizaci projektů v rámci příhraniční spolupráce

27.03.2017 12:17

Město Trutnov se v minulém roce ucházelo o podporu jednoho velkého projektu a dvou mikroprojektů v rámci přeshraničního programu Interreg V-A Česká republika – Polsko. Na přelomu roku 2016/2017 bylo rozhodnuto, že všechny tři projekty budou podpořeny. Společně s polskými i českými partnery tak bude město realizovat projekty s dotací více než jeden a půl milionu korun.

Trutnovské úspěchy v získávání dotací na realizaci projektů v rámci příhraniční spolupráce
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

První podpořený projekt, který město realizuje s dalšími 5 partnery - městy a institucemi: Náchodem, Cˇeskou Skalicí - Barunka, o.p.s, S´widnica, Kiederzyn – Kozle a Kłodzko, je projekt „Aktivní senior polsko-českého příhraničí“, reg. č. CZ.11.4.120/0.0/0.0/15_006/0000057. Senioři z výše uvedených měst se budou během následujících dvou let vzájemně setkávat při různých kulturních a sportovních akcích, které pro ně jednotlivá města připraví. Všichni účastníci těchto akcí poznají různé tradice a zvyky seniorů z partnerských měst a naváží spolu vzájemné kontakty při aktivně strávených chvílích. Úvodní a závěrečná konference v rámci projektu je pak zaměřena především na osoby, které se seniory pracují.

Dalším podpořeným projektem je společný mikroprojekt měst Trutnov a Świdnica a Dobrovolného svazku obcí Podzvičinsko „I malé je krásné“, reg. č. CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_008/0000405. Cílem mikroprojektu je zviditelnit a katalogizovat drobné sakrální a kamenné památky od Podzvičinska přes Trutnov až do Świdnice. Díky projektu vzniknou tři samostatné brožury s mapou, informační stránka a interaktivní hra pro chytré telefony Geofun, čímž partneři přispějí k rozvoji turistického ruchu.

Posledním podpořeným projektem je mikroprojekt „Krajina domova a její příběhy“, reg. č. CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_008/0000411. V rámci tohoto projektu je plánovaná spolupráce žáků Základní umělecké školy v Trutnově s dětmi z polské Świdnice. Během společných workshopů děti poznají přírodní a kulturní dědictví obou měst, výtvarně zachytí své dojmy z nichž následně vytvoříme průvodce po těchto mnohdy opomíjených místech. Zároveň se polské a české děti a jejich doprovod, zpravidla rodiče, blíže seznámí a poznají tak život na druhé straně hranice. Díky vzniklým publikacím budou vybraná místa objevována dalšími zájemci z řad dětí i dospělých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.