Turnov: Poprvé se na hradě slavily narozeniny Albrechta z Valdštejna

29.09.2016 20:40

Byli jste přítomni na Valdštejně této slávě 25. září 2016? Že ne? Škoda. Poprvé se na hradě Valdštejně za celou jeho historii konala oslava narozenin tohoto českého vojevůdce, politika, vévody a knížete několika panství, jednoho z předních mužů třicetileté války a císařského dvora 17. století. Letos by oslavil 433 let od svého narození.

Turnov: Poprvé se na hradě slavily narozeniny Albrechta z Valdštejna
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Oslava proběhla za přítomnosti urozené šlechty, ale i všech návštěvníků tohoto hradu. Od samotného vévody se návštěvníci dozvěděli plno zajímavostí z jeho pestrého života. Na závěr audiencí si všichni návštěvníci odnesli sladké pohoštění, které pro tuto příležitost přichystala pekárna firmy Mikula Turnov s.r.o. V rámci slavnosti byli vylosováni i soutěžící v rámci na jaře vyhlášené vědomostní soutěže: Co víš o Albrechtovi z Valdštejna. Výherci jsou uvedeni na Facebooku hradu Valdštejna a kdo si cenu nevyzvedl osobně, tomu bude zaslána poštou.

A když jste se letos narozenin nezúčastnili, třeba budete mít možnost se s tímto „ velkým mužem“ setkat ještě letos při Adventu či příští rok u některých z jeho audiencí. Vždyť o kom z nás se bude mluvit ještě za čtyři století?

Poděkování patří firmě: Mikula Turnov s.r.o. a všem, kteří se na uspořádání akce podíleli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…