Turnov: Zástupci města se v Jaworu účastnili nového Guinessova rekordu

29.09.2016 15:33

Každoročně se konají na konci srpna v polském partnerském městě Jawor oslavy chleba a perníku.

Turnov: Zástupci města se v Jaworu účastnili nového Guinessova rekordu
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Je již tradicí, že Turnov vysílá na tyto oslavy své umělce a zástupce řemesel. Letos vyrazila známá taneční skupina ILMA se svými mistry a mistryněmi světa a Evropy a za velkého tepla a přihlížejících diváků sklízela potlesk. Za řemeslníky prezentovaly své výrobky paní Rútová a paní Josifová, výborné perníčky v nejrůznějším provedení šly rychle na odbyt. Na oslavy do Jawora se také vypravili turnovští rodáci, aby podporovali naše umělce a užili si atmosféry.

Za vedení města se akce účastnila paní místostarostka Jana Svobodová. Spolu s Evou Krskovou, která v minulosti realizovala několik projektů s Jaworem, se zapojily do týmu starosty Jawora Emiliana Bery, aby vytvořili nový Guinessův rekord v délce upečeného perníku. Dodávka s pečlivě uloženými platy perníků ve stojanech byla přistavena k dlouhému stolu na náměstí, na nějž jednotlivci nosili tato plata a další je stírali polevou dohromady a sypali oříšky. Za skandování obecenstva byl dokončen celý perník. Pověřený pracovník změřil délku – 46,1 m, takže rekord z minulého roku byl překonán! Pak byly ještě v kratším čase všechny řezy rozdány mezi nedočkavé přihlížející účastníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…