Týden vědy se uskuteční v Ostravě

30.10.2015 7:30

Týden vědy a techniky Akademie věd ČR je nejrozsáhlejší vědecký festival u nás. Od 1. do 15. listopadu se uskuteční už jeho 15. ročník. V Moravskoslezském kraji se se to bude týkat více než patnácti akcí.

Týden vědy se uskuteční v Ostravě
Foto: cs.vsb.cz
Popisek: VŠB - Technická univerzita Ostrava

Například v obchodním centru Forum Nova Karolina se 1. listopadu uskuteční ukázková akce, kde si lidé mohou vyzkoušet vědu na vlastní kůži. Dovědí se, jak dýchají stromy, jak se rýžuje zlato, v pojízdném planetáriu se lze vydat ke hvězdám. Výstava fotografií pracovníků AV se po celou dobu vědeckého festivalu bude konat v Planetáriu Ostrava doplněná přednáškami, ukázkami patentů aj. Český hydrometeorologický ústav bude otevřen veřejnosti 3. listopadu, Zoo Ostrava uspořádá přednášku o pravěkých obojživelnících v německých muzeích. Jedinečná science show dr. Michaela Londesborougha se uskuteční ve Velkém světě techniky v Dolní oblasti Vítkovic 4. listopadu v 18 hodin.

Podrobný program je ZDE. Vstup na akce je bezplatný, vzhledem k některým prostorově omezeným kapacitám je nutné si rezervovat místo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…