Týn nad Vltavou: Startuje Týnfest 2017

14.12.2017 18:18

16.12. je datum, kdy se odpálí další z náloží přiložených pod kotel s názvem Týnfest.

Týn nad Vltavou: Startuje Týnfest 2017
Foto: Týn nad Vltavou
Popisek: Týn nad Vltavou

Topeniště bude mít i tentokrát více ložisek, ale hlavním palivem bude comeback německé legendy SDI. Comeback kapely nejen na evropská pódia je již nejspíš notoricky známá záležitost, proto jen krátká připomínka:

SDI vznikají v roce 1985 a následně vydávají demo Bloodsucker, které předznamenává raketu, která je vynese na metalové nebe.  Roky 1986 a 1987 jsou pak roky vydání dvou nejzásadnějších alb – Satan’s Defloration Incorporated a Sign Of The Wicked. Prudkost jejich písní, která se kombinuje s pestrými polohami, včetně melancholických, až možná depresivních hlubin se dá shrnout pod jednu nezaměnitelnou značku: SDI! Tuto značku v roce 2014 původní trojice znovu oprašuje a 2015 začíná koncertovat.

Že ani fanoušci nezapomněli, potvrzuje i frontman kapely Reinhard Kruse: „Fanoušci se skoro nezměnili. Pořád jsou nadšení a my si užíváme, že pro ně hrajeme a mluvíme s nimi. Samozřejmě, že máme mnoho dospělých fanoušků, kteří znají SDI od mládí. Baví mě, když si s nimi můžu povídat o hudbě a o našem československém turné v lednu 1991. Od té doby, co jsme se v roce 2015 vrátili, jsme však naštěstí získali spoustu mladých fanoušků. Díky internetu, obzvlášť facebooku, kde nás už „olajkovalo“ více než 3000 lidí, je mnohem jednodušší zůstat s fanoušky v kontaktu.“

Návratem SDI je ale prodchnut i samotný koncert na Týnfestu, kde kapela vystoupila už v roce 2015. A právě show, kterou zde předvedli, byla tím hlavním motivem jejich dalšího pozvání.
Nové album, které vyjde příští rok, bude novým milníkem lemujícím kariéru SDI obzvlášť v kontextu nové krve v její sestavě.

„Náš koncert na Týnfestu 2015 jsme si moc užili. Určitě si dovedete představit, že tentokrát jsme napjatí ještě víc, vzhledem k tomu, že se objevíme s novým kytaristou. Určitě bude stát náš koncert za to. Opravdu se těším, až předvedeme „Megamosh“ a „Coming again“ s novým parťákem.“

Album sice kapela na Týnfest nepřiveze, ale přiveze něco, co bude určitě motivací pro každého fanouška. Tím bude limitovaná edice nahrávek několika demo verzí nových písní, které budou v prodeji pouze na Týnfestu. Budou to písně, které se možná objeví na novém albu, ale určitě ne tyto verze. Nahrávky na tomto CD se tak stanou velice cenným sběratelským artefaktem.

„Naším cílem je hudba a zábava na koncertech a jsem si jistý, že si obojí užijeme na Týnfestu 2017.“  dodává Reinhard.

Stejné cíle má dlouhodobě i samotný Týnfest. A naplňování těchto cílů se děje ruku v ruce s jeho financováním, které nejde bez našich fanoušků, ale také partnerů festivalu. Těmi jsou generální partner elektrárenská společnost Skupina ČEZ a její Oranžový rok, Graphite Týn, spol. s r.o., Elsat spol. s r. o. a ŠH Bohunice. Slevou na tisku plakátů pak akci podporuje Tiskárna Vltavín s.r.o.

Dalšími rozžhavenými tělesy pod kotlem letošní akce budou Panychida, Carpathia, Diphteria, Morax a Bethrayer. Tradiční dvojici místních kapel doplňuje hned trojice velice zajímavých jmen. Diphteria a Bethrayer v Týně ještě nikdy nevystoupili. Druhá jmenovaná se pak účastnila např. Dead End Festivalu před 7 lety. Od té doby v jižních Čechách nehrála.

Začátek festivalu je v 18 hod, předprodej je pouhých 200Kč, na místě pak 250Kč. Předprodej probíhá na cbsystem.cz nebo telefonu 724 590 115. Veškeré podrobnosti naleznete na facebooku: Týnfest 2017.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…