Uherské Hradiště: Další hřiště ve městě se dočkají výměny herních prvků

29.08.2021 9:37 | Zprávy

Město Uherské Hradiště postupně modernizuje dětská hřiště. Dřevěné herní prvky na mnoha hřištích v Uherském Hradišti dosloužily, a proto je nahradí průlezky, houpačky a jiné atrakce s vysokou pevností a dlouhou trvanlivostí.

Uherské Hradiště: Další hřiště ve městě se dočkají výměny herních prvků
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

V samotném závěru měsíce srpna město začíná s komplexní obnovou hřišť v Kunovském lese a v Jarošově Na Návsi, v září potom budou následovat hřiště na Sadové 1031, Na Rybníku, ve Staré Tenici a v Míkovicích.

Velká letošní revize dětských hřišť nepřinesla na začátku roku dobrou zprávu – desítky dřevěných herních prvků na dětských hřištích byly označeny jako nevyhovující a musely být odstraněny. Nyní je město postupně nahrazuje novými.

„Nejde jen o to, že technická a bezpečnostní kritéria revize jsou velmi přísná, ale je nutné si přiznat, že v první řadě jde o bezpečnost našich dětí. Životnost dřevných prvků je naplněna, některé již mají za sebou i více než 12 let. Dřevěné prvky degradují poměrně rychle a silně se na nich podepisují povětrnostní podmínky. Prvky, které neprošly revizí, postupně odstraňujeme a podle možností hřiště obnovujeme. Všechna hřiště ale nejde opravit najednou, proto prosíme občany o jistou míru trpělivosti,“ vysvětlil místostarosta města Čestmír Bouda.

Na konci srpna začíná město opravovat dětská hřiště V Kunovském lese a v Jarošově Na Návsi. Na tato hřiště budou použity prvky s použitím takových materiálů, které vyžadují minimální následnou údržbu.  Dětská hřiště budou pro všechny věkové skupiny dětí. Herní prvky budou odolné, bezpečné a velmi atraktivní.

V měsíci září potom město plánuje revitalizace dalších dětských hřišť, kde také dřevěné prvky již neodpovídají normám a jsou proto určené k likvidaci.

Při obnově vybavení hřišť by se na Sadové 1031 měla objevit nová sestava s houpačkami a se skluzavkou, kolotoč a kládová houpačka. Na Rybníku se děti mohu těšit na vysoký domeček s tubusovou skluzavkou, houpadla a kládovou houpačku. A ve Staré Tenici plánuje město velkou sestavu se skluzavkami a tunelem, dvojhoupačku s hnízdem, kládovou houpačku a jednotlivá houpadla.

„Dále potom budeme rozšiřovat dětské hřiště v Míkovicích U Přehrady. Na ploše přibude nová sestava se skluzavkami, trojhoupačka s hnízdem, kolotoč a work out sestava. Místní komise Míkovice na obnovu dětského hřiště s work out prvkem dala finanční příspěvek 800 tisíc korun,“ popsal dále místostarosta Bouda.

Hřiště v Kunovském lese a v Jarošově si vyžádají náklady 2,1 milionu korun, přičemž na financování hřiště v Jarošově se půl milionem korun podílí Místní komise Jarošov. Hřiště na Sadové 1031, Na Rybníku, ve Staré Tenici  a v Míkovicích budou stát celkem 3,1 milionu korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…