Uherské Hradiště: Město pokračuje v přidávání prvků pro děti

03.05.2018 16:06

Nové prvky na hraní pro děti, úprava zeleně i estetičtější vzhled místa na odpady zatraktivní parčík v městské části Sady.

Uherské Hradiště: Město pokračuje v přidávání prvků pro děti
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Neustálá poptávka po modernizaci dětských hřišť a po úpravě veřejných prostranství si vyžádala doplnění několika herních prvků také do parčíku před mateřskou školou v Sadech.  A nejsou jen tak ledajaké, splňují totiž interaktivní hledisko: jedná se o xylofon, bludiště na pružině a sadu tabulí k výtvarné realizaci dětí. Uvedené prvky byly záměrně vybírány tak, aby svým charakterem zapadly do blízkosti mateřské školy a cílem jejich umístění byla podpora spolupráce dětí při jejich využívání. Cena za pořízení herních prvků, jejich instalaci a úpravu chodníčku přesahuje 80 tisíc korun.

Zmiňovaný parčík v Sadech je neoficiálním centrem místní části. Proto již v loňském roce prošla úpravou zeleň, v jejíchž úpravách bude město Uherské Hradiště pokračovat i v letošním roce. To má přímou návaznost také na plánované vybudování vizuálně přijatelnějšího sběrného hnízda pro odpady s ohrazením v tahokovu (kovová mřížka, perforovaný plech). Sběrné hnízdo by navíc mělo mít oproti stávajícímu i navýšenou kapacitu.

Dětská hřiště, veřejné prostory a místa k relaxaci či procházkám obyvatel jsou tradičně na předních místech všech veřejných diskusí. 

„Při svých návštěvách městských částí a diskusích s místními obyvateli se přesvědčuji, že prostředí, ve kterém občané žijí, je vždy většinovým tématem. Proto chceme postupně dokázat, že podněty obyvatel nebereme na lehkou váhu a podle možností pokračujeme ve zlepšování komfortu i estetiky veřejných prostranství,“ vyjádřil se starosta města Stanislav Blaha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…