Uherské Hradiště: Na Sokolovské vzniknou nové autobusové zastávky

05.08.2021 12:35

Dlouho připravovaná akce výstavby dvou protilehlých autobusových zastávek na ulici Sokolovská v Uherském Hradišti se blíží, v polovině srpna se rozběhnou přípravné práce. Na konci investiční akce za 8 milionů korun bude stát na ulici Sokolovská, u okružní křižovatky před zimním stadionem, obousměrná autobusová zastávka, která zde dlouhodobě chybí. Výstavba zastávek je součástí nové koncepce MHD, která má významně zlepšit veřejnou dopravu ve městě.

Uherské Hradiště: Na Sokolovské vzniknou nové autobusové zastávky
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Na ulici Sokolovské vzniknou dva zastávkové zálivy v blízkosti stávajícího kruhového objezdu u obchodního domu Kaufland. Jedná se o rozsáhlé území, které není v současné době obslouženo městskou hromadnou dopravou. "Mimo to je v této lokalitě mnoho zájmových cílů – obchodní zóna, sportoviště města, vysokoškolský areál i základní škola, je tedy doslova žádoucí, aby zde zastavovaly autobusy. Historicky poprvé tedy bude tato část města v rámci městské hromadné dopravy propojena s jinými," popsal důvody výstavby zastávek místostarosta města Jaroslav Zatloukal.

Stavební práce se kromě samotných zastávkových zálivů budou týkat také nového přechodu pro chodce a smíšené cyklostezky, ochranného ostrůvku či oprav krytu vozovky. Dojde také k demontáži stávajících 3 stožárů a umístění 3 nových stožárů veřejného osvětlení a 2 stožárů pro nasvětlení přechodu.

Akce výstavby zastávek, která si vyžádá náklady 8 milionů korun, začne přípravnými pracemi v polovině měsíce srpna, pokračovat bude samotnou stavbou zhruba od poloviny září a hotovo by mělo být do konce roku.

Realizace nových zastávek a stavební úpravy komunikace si vyžádají také dopravní omezení. „Dopravní omezení chceme minimalizovat. Předpokládá se, že při budování zálivů a středového ostrůvku bude část komunikace od kruhového objezdu směrem k hlavní křižovatce zcela uzavřena po dobu 14 dní, při obnově asfaltového povrchu poté další 4 dny. O konkrétní době uzavírky, stejně jako o objízdných trasách, bude veřejnost v dostatečném předstihu informována,“ slíbil místostarosta Zatloukal.

Zatím poslední nové zastávky MHD město vybudovalo u Smetanových sadů a ve Staré Tenici. Výhledově se chystá studie na zastávky MHD na Tyršově náměstí ve směru do centra města.

Další autobusová zastávka, v Rybárnách, je součástí většího projektu na zlepšení dopravní obslužnosti Rybáren, realizace zastávky se předpokládá společně s opravou povrchu mostu přes řeku Moravu v roce 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …