Uherské Hradiště: Odstraňování holubího trusu z fasád domů je mimořádně náročné

07.06.2016 13:59

Radnice se dlouhodobě zabývá snahou o omezení počtu holubů ve městě. Ale i přes to, že v samotném centru města se jejich počet v poslední době podařilo citelně snížit, trvalé redukce holubí populace město Uherské Hradiště nikdy nedosáhne bez pomoci samotných obyvatel.

Uherské Hradiště: Odstraňování holubího trusu z fasád domů je mimořádně náročné
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Odstraňování holubího trusu z fasád domů je mimořádné náročné a jde vlastně o obdobu odstraňování graffiti. Ve většině případů může docházet k narušení původních nátěrů fasád. Nejproblematičtější lokalitou je střed města a lokalita Tůně, včetně vysokoškolského areálu.

Město už do snahy o snížení počtu holubů v minulosti nasadilo všechny dostupné prostředky a metody: dosedací hroty, plašičky, nasazení dravců, vybírání vajec a další.

Zamezení krmení je ale zdaleka nejúčinnější metodou dlouhodobého boje proti městským holubům a trvalého snížení stavu populace.

Proto žádáme obyvatele města i návštěvníky, aby holuby nekrmili. Když ptáci budou mít dostatek potravy, kterou jim předloží lidé, trvalé snížení jejich počtu v centru města bude prakticky nemožné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…