Uherské Hradiště: Řidiči mohou jet parkovat najisto, volná místa jim oznámí infosystém

11.08.2015 19:00

Radnice v Uherském Hradišti zavedla nový informační systém pro řidiče. Infotabule na příjezdu do města řidičům napoví, kolik je volných parkovacích míst na velkokapacitních parkovištích. Novinka je určena zájemcům o dlouhodobější parkování. Navigační značky obsahují názvy parkovišť, jejich směr a počty volných míst, to vše s viditelností na dlouhou vzdálenost.

Uherské Hradiště: Řidiči mohou jet parkovat najisto, volná místa jim oznámí infosystém
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Návěstidla jsou umístěna na příjezdech do Uherského Hradiště: ve směru od Starého Města na Moravním mostě, od Kunovic na třídě Maršála Malinovského a od Jarošova/Mařatic na ulici Sokolovská. Záměrem je nenechat řidiče zbytečně bloudit po městě a hledat volná místa k zaparkování.

„Řidiči, kteří plánují své auto zaparkovat na delší dobu, mohou jet najisto přímo k parkovišti, na kterém jsou volná místa,“ potvrdil místostarosta Zdeněk Procházka, který má ve své kompetenci dopravu.  A na která parkoviště bude navigace řidiče směřovat?  „Návěstidla budou řidiče informovat o aktuální obsazenosti na záchytných parkovištích u vlakového nádraží (ČD – jih a ČD – sever), na parkovišti Na Stavidle a na Náměstí Míru (Kino Hvězda, aquapark),“ vyjmenoval Procházka. Všechna vyjmenovaná parkoviště dělí od centra města pouhých několik minut pěšky.

Celá akce je součástí strategie, která má za cíl zefektivnit parkování ve městě. V centru města byl již na jaře tohoto roku zaveden poplatek 1,-Kč za prvních 30 minut parkování.

„Návštěvníkům centra města tím umožňujeme vyřízení krátkodobých záležitostí, celá věc se zatím jeví uspokojivě a řidiči si ji většinou chválí,“ specifikoval starosta města Stanislav Blaha.  Vstřícným krokem k občanům bylo také sjednocení sazby za 1. hodinu parkování, která je ve všech parkovacích zónách 10,- Kč.

Celkové náklady na vybudování „Navigačního systému na vybraná parkoviště v Uherském Hradišti“ jsou 384 tisíc korun.

Název akce: „Dodávka, montáž a zprovoznění navigačního sytému na vybrané parkoviště v Uherském Hradišti“. Zakázku realizuje firma DESIGNA Parking & Access spol. s r. o. Praha.

Jedná se o největší instalaci navigačního systému v ČR na venkovních plochách od výše uvedené firmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…