Uherské Hradiště představuje mapový projekt "Veřejná prostranství"

27.06.2016 20:40

Jedná se o aktuální mapu, kde občan najde podrobnější rozsah veřejných prostranství, na které se odkazují některé obecně závazné vyhlášky města.

Uherské Hradiště představuje mapový projekt "Veřejná prostranství"
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Mapový projekt "Veřejná prostranství" vznikl jako výstup z elektronické evidence veřejných prostranství v prostředí GIS.

Vymezené veřejně přístupné prostory slouží pro účely vyhlášky o místním poplatku za užívání veřejného prostranství.

Součástí vyhlášky je sice mapová příloha, ovšem vzhledem k velikosti města je vyhotovena v menším měřítku. Proto byla vytvořena služba, která umožňuje občanům lepší orientaci ve schváleném rozsahu veřejných prostranství.

V mapě se dají zobrazit popisky ulic, parcelní kresba, hranice památkové zóny a ochranného pásma a také veřejná prostranství pro účely OZV. Každá část veřejného prostranství se dá vyhledat v seznamu v levé liště nahoře. Vyhledávat lze pomocí adresy nebo parcelního čísla v horní části stránky uprostřed. Co se týče podkladové mapy, lze prohlížet buď ortofotomapu z roku 2014 nebo tzv. základní mapu. Po kliknutí na některé místo na mapě se opět na levé straně zobrazí informace o tomto místu a to včetně parcelního čísla a katastrálního území v případě, že je zapnutá parcelní kresba.

V levém dolním rohu rotují fotografie vybraných veřejných prostranství ve městě. Tato vybraná prostranství zahrnují buď nová anebo vypuštěná prostranství z pasportu. Na fotografie lze kliknout a tím se uživatel v rámci mapy přesměruje na místo, které fotografie zobrazuje.

Pokud na mapě objevíte část veřejného prostranství, která není veřejně přístupná (například díky oplocení či zastavení) anebo naopak již přístupná je, dejte nám prosím vědět na tento email. Aktualizace probíhá pravidelně každý rok, ale vzhledem k rozsahu tak velkého území je možné, že nepostihneme všechna místa ve městě.

A k čemu slouží mapa veřejných prostranství?

Na plochách vyznačených v mapě je zpoplatněno:
- provádění výkopových prací
- umístění dočasných staveb a zařízení sloužících pro poskytování prodeje a služeb
- umístění stavebních nebo reklamních zařízení
- zařízení cirkusů lunaparků a jiných obdobných atrakcí
- umístění skládek
- vyhrazení trvalého parkovacího místa
- užívání pro kulturní, sportovní a reklamní akce nebo potřeby tvorby filmových a televizních děl. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…