Uherské Hradiště recyklací elektra výrazně ulevilo životnímu prostředí

05.07.2017 20:01

Jen za loňský rok odevzdali občané Uherského Hradiště k recyklaci 1 925 televizí, 1 322 monitorů a 10 714,75 kg drobného elektra. A snaha recyklovat staré a nepoužívané elektrospotřebiče se již několik let vyplácí - město obdrželo certifikát vypovídající nejen o přínosech třídění televizí a počítačových monitorů, ale také o velkém významu sběru drobných spotřebičů, jako jsou třeba mobilní telefony.

Uherské Hradiště recyklací elektra výrazně ulevilo životnímu prostředí
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Díky environmentálnímu vyúčtování společnosti ASEKOL je nyní možné přesně vyčíslit, o kolik elektrické energie, ropy, uhlí, primárních surovin či vody jsme díky recyklaci vysloužilého elektra ušetřili ekosystém Země. Víme také, o jaké množství jsme snížili produkci skleníkových plynů CO2 nebo nebezpečného odpadu. Informace vycházejí ze studií neziskové společnosti ASEKOL, která s městem na recyklaci vytříděných elektrozařízení dlouhodobě spolupracuje.

Z Certifikátu Environmentálního vyúčtování společnosti ASEKOL vyplývá, že občané Uherského Hradiště v loňském roce vytřídili 1 925 televizí, 1 322 monitorů a 10 714,75 kg drobných spotřebičů. Tím jsme uspořili 715,22 MWh elektřiny, 28 141,90 litrů ropy, 3 500,17 m3 vody a 37,95 tun primárních surovin. Navíc jsme snížili emise skleníkových plynů o 168,03 tun CO2 ekv., a produkci nebezpečných odpadů o 709,40 tun.

Výsledek jednoznačně prokázal, že zpětný odběr elektrozařízení, i těch nejmenších, má nezanedbatelný pozitivní dopad na životní prostředí.Všichni ti, kteří tříděním takto zásadně přispívají k ochraně životního prostředí, si zaslouží obrovský dík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…