Uherský Brod zve na ochutnávku historie

01.08.2015 16:04

Uherský Brod zve do muzea na Historickou hostinu. Můžete si ji vychutnat pohledem i chutí za každého počasí v sobotu 22. srpna 2015. Jedná se o program, připravovaný v rámci trvající výstavy historických kostýmů Tržiště světa, po němž má návštěvník odejít z muzea plný dojmů nejen vizuálních, ale tentokrát – jak doufají pořadatelé – také gurmetských, tedy labužnických.

Uherský Brod zve na ochutnávku historie
Foto: ub.cz
Popisek: Uherský Brod

Program je plánován pro skupiny návštěvníků, kteří se zúčastní komentované prohlídky výstavy Tržiště světa o záludnostech historického odívání, načež budou veselou formou seznámeni s pravidly dobového stolování a způsoby trávení volného času v minulosti.

A takto teoreticky vybavený a poučený návštěvník muzea taktéž přistoupí ke stolu hodovnímu, kde za zvuku živé loutny bude moci ochutnat dobrot nevídaných, paštik rozličných, zvířeny a ptactva upraveného po způsobech našich i burgundských...

Autentický zážitek dobového hodování je zajištěn!

První skupina začne hodovat v 16.00, druhá skupina v 18.00 a třetí skupina návštěvníků ve 20.00 v muzeu. Z organizačních důvodů, prosíme, rezervujte si místo předem. Emailem – na adresu hostina@mjakub.cz nebo si zajistěte místo zakoupením vstupenky na hostinu v předprodeji v pokladně muzea. Vstupné je 50 korun v předprodeji, děti do 15 let mají vstup zdarma.

POZOR – vstupné na místě bude 120 korun! Proto využijte možnosti předprodeje. Akci pořadatelsky zaštiťují Muzeum Jana Amose Komenského v Uherském Brodě, Město Uherský Brod, autorský tým výstavy Tržiště světa (kostym.cz) a Šermířský Klub Uherský Brod.

Účast přislíbili a laskavé svolení hostině udělili jeho nejjasnější císařské veličenstvo František I. Štěpán, vévoda lotrinský a velkovévoda toskánský a jeho překrásná choť Marie Terezie Amálie Kristýna, arcivévodkyně rakouská a královna uherská!

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…