Ústí nad Labem: Další opatření proti šíření žloutenky

04.12.2017 9:17

Rozšíření ohnisek výskytu virové hepatitidy typu A bylo zaznamenáno na základních školách Školní náměstí, Hlavní a Husova.

Ústí nad Labem: Další opatření proti šíření žloutenky
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Rada města rozhodla o dalším uvolnění finančních prostředků v celkové výši 30 000 korun pro tyto školy s nejvyšším počtem nařízených karanténních opatření.

Jedním z požadavků tohoto opatření je zajistit ohniskovou dezinfekci účinným dezinfekčním přípravkem s virucidním účinkem, a to po celou dobu zvýšeného zdravotnického dozoru.

Těmto školám Krajská hygienická stanice nařídila používat k mytí rukou mýdlo v dávkovači a k utírání rukou důsledně používat jednorázové ručníky, a to s okamžitou platností. Dalším zvýšeným nákladem na zajištění hygienických prostředků je požadavek KHS na provádění ohniskové hygieny v prostorách WC s tím, že tyto prostory budou dezinfikovány 3x denně, rovněž s okamžitou platností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…