Ústí nad Labem: Nový varovný informační systém obyvatelstva

23.11.2019 20:41

Město vybuduje pro krizové situace nový varovný systém. Většinu nákladů pokryje dotace Ministerstva životního prostředí.

Ústí nad Labem: Nový varovný informační systém obyvatelstva
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Varovný informační systém obyvatelstva (VISO) slouží k zajištění varování osob před hrozícím nebezpečím a zajištění připravenosti města na mimořádné události. Současný varovný systém postavený na analogové jednocestné bezdrátové technologii je již zastaralý. Nový systém bude plně digitální. Komunikace tak bude rychlejší, přenos a protokolování informací kvalitnější. Projekt VISO bude také nově rozšířen do lokalit, kde v minulosti chyběl. Systém bude propojen se systémem integrovaného záchranného systému spravovaným HZS. Pro vybrané vozy městské policie budou pořízeny mobilní sirény. Systém bude napojen na kanál GSM pro možnost hlášení z veřejné telefonní sítě nebo z mobilního telefonu.

Město pro vybudování VISO obdrží dotaci téměř 22 milionů Kč od Ministerstva životního prostředí. Celkové náklady budou 33 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…