Ústí nad Labem: Ve městě pokračuje modernizace veřejného osvětlení

10.05.2017 10:03

V modernizaci světelných zařízení v Ústí nad Labem pokračuje společnost ELTODO-CITELUM, která zajišťuje správu, provoz a údržbu veřejného osvětlení a dalších zařízení.

Ústí nad Labem: Ve městě pokračuje modernizace veřejného osvětlení
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Na starosti má také slavnostní osvětlení, přisvětlení přechodů, veřejné hodiny, zapínací místa, speciální osvětlení a energetické zařízení. V loňském roce byla instalovaná další pilotní svítidla s technologií LED a to v místech s náročným servisním a provozním přístupem, která jsou v parku na Severní Terase a jeho okolí. Počet spravovaného zařízení se neustále vyvíjí vlivem nové výstavby a dále v důsledku plánovaných rekonstrukcí nebo přeložek.

Těžiště činnosti společnosti spočívá hlavně v oblasti preventivních a operativních zásahů na spravovaném zařízení. Významná pozornost je věnována i obnově zařízení veřejného osvětlení, slavnostního osvětlení a osvětlení přechodu pro chodce, která výrazně ovlivňuje jejich spolehlivost a bezpečnost, což má přímí dopad do oblasti prevence a operativy. V roce 2016 pokračovala pravidelná skupinová výměna světelných zdrojů, která probíhá vždy po ucelených částech a v tomto roce bylo v rámci skupinových výměn světelných zdrojů vyměněno 3141 ks výbojek. Dále bylo vyčištěno – umyto celkem 3211 ks svítidel.

Pro zabezpečení operativního příjmu hlášení o poruchách na spravovaném zařízení využívá společnost Centrální dispečink ELTODO. Město provádí, v souladu se smlouvou, kontroly svítivosti za účasti zástupce společnosti, zjištěné nedostatky jsou neprodleně odstraňovány.

Do obnovy zařízení veřejného a slavnostního osvětlení byly v roce 2016 v souladu se schváleným business plánem vloženy finanční prostředky a provedeny práce v objemu sedm milionů korun. V letošním roce bude činnost společnosti ELTODO-CITELUM vycházet ze schváleného plánu obnovy veřejného osvětlení a na základě tohoto plánu bude proinvestováno 7 milionů Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…