Ústí nad Labem šlape do pedálů

12.05.2018 19:04

Město se připravilo na cyklistickou sezónu s řadou osvědčených aktivit, které se každoročně těší velké oblibě. Letos přibude i nová služba: půjčování kol v Cyklocentru města Ústí nad Labem.

Ústí nad Labem šlape do pedálů
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Ústecko patří mezi regiony, které disponují výbornými podmínkami pro cyklistiku. Na své si přijdou milovníci pohodlných a rovných tras, jimž dominuje Labská stezka, ale i vyznavači náročnější cyklistiky, kteří zdolávají České středohoří nebo Krušné hory.

Oddělení cestovního ruchu ústeckého magistrátu přišlo v letošním roce se snahou doplnit stávající cykloslužby o půjčování kol.

„V Cyklocentru města Ústí nad Labem, které je v prostoru „Zanádraží“, přibylo deset městských kol, která budou k dispozici veřejnosti,“ uvedla Hanka Slawischová, vedoucí oddělení cestovního ruchu. V současnosti se ještě řeší poslední technické záležitosti vlastního systému půjčování, ale již brzy bude možné tato kola využít. Půjčovné by mělo být v nižší sazbě než např. u Českých drah, které rovněž tuto službu nabízejí.

Cyklocentrum je veřejnosti otevřené denně od 8 do 20 hodin včetně víkendů. Návštěvníci zde mohou využít jak základní informační služby zaměřené na cykloturistiku, tak i drobný servis, uskladnění nebo umytí kola či sprchu.

Mimo to byl o posledním dubnovém víkendu zahájen provoz cyklobusu zdarma, který v rámci Zdravého města Ústí nad Labem vozí cyklisty z Labské stezky na Severní Terasu. Cyklobus zdarma jezdí každý víkend a svátek vždy v 16:30 a 18:00 hodin až do konce září.

Na podporu cyklodopravy jak v rámci zdravého pohybu, tak i jako odlehčení městskému ovzduší, se Ústí zapojilo jako každý rok do kampaně Do práce na kole. Celý květen se budou účastníci dopravovat do práce i školy na kole, bruslích, koloběžce, pěšky či poklusem.

„Letošní ročník je obecně úspěšnější než v minulých letech, přihlásilo se totiž mnohem více soutěžících,“ dodala Tereza Limburská, městská koordinátorka z oddělení cestovního ruchu ústeckého magistrátu.

Oblíbenou tradicí se stává Zahájení cyklistické sezóny v Ústí nad Labem. Doprovodné akce proběhly o posledním dubnovém víkendu v cyklocentru města a Cyklokempu Loděnice v Brné a díky slunečnému počasí a bohatému programu se akce těšily velké návštěvnosti. (Ohlédnutí za akcí zde.)

Cyklistika se na Ústecku stává stále více a více oblíbeným způsobem aktivního trávení volného času. Mnozí již vyhledávají i méně známé trasy a objevují další lokality, například v srdci Českého středohoří nebo kolem jezera Milada. Tipy na cyklovýlety lze čerpat na cykloportále města Ústí nad Labem.

Další užitečné odkazy:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…