V Aši pokračuje stavba nové základní umělecké školy

07.09.2017 13:44

Buduje se v nevyužívané části komplexu Kulturního centra LaRitma v Kostelní ulici, kde kromě učeben a dalšího zázemí vzniká přístavba s novým vchodem a polootevřeným atriem. Před převedením do majetku města budovy sloužily dlouhé roky potřebám učiliště, kde se do oprav prakticky neinvestovalo. Proto je nyní potřeba provést celkovou přestavbu všech prostor.

V Aši pokračuje stavba nové základní umělecké školy
Foto: wikipedia
Popisek:

Uvnitř objektu, po odstranění některých nosných dílů starých dřevěných podlah, nyní pokračují práce na jejich zpevnění. Zbylé původní trámy v podlahách se ošetřují před dřevokaznými houbami. Rýsují se také základy přístavby, která je situována ve směru k radnici.

Součástí stavby jsou také úpravy bezprostředního okolí budov, které bude upraveno schodišti, sítí chodníčků, veřejným osvětlením a opěrnými zdmi. Ve skalnatém svahu je kvůli tomu přemisťováno velké množství zeminy a kamení.

V místě budou také vztyčeny čtyři ocelové věže, propojené s terénem úzkými lávkami, v obdobném provedení jako už stojící únikové schodiště, tedy s opláštěním z ocelových tenkostěnných profilů.
Stavbu od června provádí chebská společnost RMC STAVBY, termínem dokončení je dle smlouvy o dílo 31. 5. 2018. Cena díla bez DPH ve výši 21 % je bezmála 39 miliónů korun.
Objemem finančních prostředků se jedná o největší investiční akci města Aš v tomto roce. Na stavbě probíhá každý týden kontrolní den. Přiložené snímky jsou z kontrolního dne 5. 9. 2017. Na jednom ze snímků jsou mikrovlnné zářiče, kterými se ošetřuje zdivo v místech, kde byly trámy napadeny dřevomorkou.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…