V Havířově chtějí úplný zákaz hracích automatů

09.02.2017 17:30

V závěru února budou havířovští zastupitelé na svém zasedání projednávat návrh nové obecně závazné vyhlášky, která by na území města zakázala provozování veškerých technických hazardních her. Za návrh této vyhlášky se staví Rada města.

V Havířově chtějí úplný zákaz hracích automatů
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Technická hazardní hra je zejména válcová hra, elektromechanická ruleta či elektromechanické kostky. Nejčastěji má podobu výherního hracího automatu či video loterijního terminálu. Technickou hrou jsou však podle zákona veškerá programově řízená mechanická, elektromechanická, elektronická či jiná podobná technická zařízení přímo obsluhovaná sázejícím. Na doporučení radních budou o zákazu provozování těchto her na území města jednat zastupitelé na svém zasedání 27. února. „Pevně věřím, že zastupitelé tento návrh podpoří. Chceme zde vytvořit příznivé podmínky pro všechny obyvatele i návštěvníky města,“ prohlásila havířovská primátorka Jana Feberová.

„Provozování technických her navrhujeme zakázat zejména s ohledem na celospolečenský problém se závislostí na hrách. Chceme tato rizika omezit,“ uvedla náměstkyně primátorky pro sociální rozvoj Alena Zedníková. „Hraní těchto her a s ním často související závislost mají negativní vliv jak na hráče hazardních her, tak zároveň na jeho blízké. Hazard obecně je potenciálním rizikem pro mladé, seniory i osoby sociálně vyloučené,“ doplnila.

Nová vyhláška nahradí původní, která stanovovala místa, kde mohou být provozovány sázkové hry, loterie a jiné podobné hry. Technické hry povolené Ministerstvem financí ČR přede dnem nabytí účinnosti plánované nové vyhlášky lze provozovat na celém území statutárního města Havířova do doby platnosti jejich povolení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…