V Hradci Králové se dnes a zítra debatuje o spolupráci s Walbrzychem

20.09.2016 19:13

Dvaadvacáté jednání Česko-polské mezivládní komise pro přeshraniční spolupráci zasedá od 20. do 21. září v Hradci Králové, a to za účasti zástupců z obou velvyslanectví zmíněných států. Na program jednání se dostalo i představení spolupráce partnerských měst, tedy Hradce Králové s Walbrzychem.

V Hradci Králové se dnes a zítra debatuje o spolupráci s Walbrzychem
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Předmětem jednání je vyhodnocení dosavadní česko-polské přeshraniční spolupráce, a to i s ohledem na 20. výročí Euroregionu Glacensis. V pracovních komisích se bude jednat o dalším rozvoji spolupráce v oblasti hospodářství, obchodu, dopravní infrastruktury, ochraně životního prostředí, zaměstnanosti, sociálních věcí, působení při katastrofách, haváriích a živelných pohromách a dalších.

V rámci programu bude také představena spolupráce partnerských měst Hradce Králové a Walbrzychu. „Spolupráce s Walbrzychem patří v rámci partnerských měst k těm intenzivnějším. Hradecká kulturní a vzdělávací společnost úzce spolupracuje s kulturním centrem ve Walbrzychu, a to na poli kultury s podporou Evropského fondu regionálního rozvoje prostřednictvím Euroregionu Glacensis a má připraveny další dva projekty. Úspěšná je také spolupráce v oblasti cestovního ruchu anebo školství, v rámci níž probíhají výměnné návštěvy žáků základních škol zaměřené na sport, uměleckou činnost, poznávání,“ přibližuje alespoň některé z projektů Anna Maclová, náměstkyně primátora zodpovědná za oblast cestovního ruchu.

Walbrzych je partnerským městem Hradce Králové od 6. listopadu 1991, má více než 130 tisíc obyvatel. Od Hradce Králové ho dělí vzdálenost přibližně 100 km. Dalším partnerským městem Hradce Králové v Polsku je od roku 2003 ještě zhruba 170 km vzdálená Wroclaw se 637 tisíci obyvateli. Wroclaw je také aktuálně Evropským hlavním městem kultury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…