V Jičíně můžete férově posnídat

18.04.2017 7:32

Rada města schválila konání akce s názvem Férová snídaně. Jedná se o hapenningovou akci, která má proběhnout 13. května v zámeckém parku, a to v rámci celosvětového projektu, který podporuje myšlenku produktů Fair-trade a lokálních produktů.

V Jičíně můžete férově posnídat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V sobotu 13. 5. mezi 9:30 – 11:30 se obyvatelé města mohou sejít a společně posnídat. Podmínkou účasti je snídaně vyrobená z fair-trade výrobků nebo vlastních či lokálních produktů.

Značka Fair-trade dává pěstitelům ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky možnost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Zemědělci dostávají za své kakao nebo kávu spravedlivě zaplaceno, pěstují s ohledem na životní prostředí a jejich děti mohou chodit do školy. Fairtradový výrobek má certifikační známku Fairtrade®. V roce 2016 takto snídalo 6500 lidí na 161 místech republiky.  www.ferovasnidane.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…