V Mladé Boleslavi se bude nově měřit benzen

12.01.2016 19:23

V Mladé Boleslavi se rozšíří měření kvality ovzduší. Nově bude Český hydrometeorologický ústav, který v našem městě provozuje stabilní automatickou stanici měření kvality ovzduší, zjišťovat koncentrace benzenu pasivním dozimetrem v průběhu letošního roku.

V Mladé Boleslavi se bude nově měřit benzen
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

„Je to toxin, který je škodlivý pro organismus a my chceme zmapovat, kolik ho v Mladé Boleslavi skutečně je¨, protože je předpoklad, že v místech s průmyslovou výrobou jsou jeho hodnoty vyšší,“ dodal náměstek primátora Michal Kopal. ČHMÚ a město Mladá Boleslav se dohodly na rozšíření provozu stanice a následné analýze vzorků. Odebráno bude zhruba 27 vzorků během jednoho roku, tedy v asi dvoutýdenním intervalu. Město za tyto odběry zaplatí maximálně 30 tisíc korun.

Stanice ČHMU je vybavena technikou pro měření koncentrací následujících znečišťujících látek v automatizovaném režimu: oxid dusičitý, oxid dusnatý, suma oxidů dusíku, ozon, suspendované částice frakce PM10 a PM2,5. Zároveň jsou měřeny vybrané meteorologické prvky: rychlost a směr větru, relativní vlhkost vzduchu, teplota vzduchu a sluneční záření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…