V Novém Jičíně se po roce opět otevírá provizorní letní kino

25.07.2018 18:14

Už tento pátek 27. července se zahrada novojičínské restaurace Nové Slunce promění v letní kino. Letos se bude promítat pod širým nebem devět dní, až do 4. srpna.

V Novém Jičíně se po roce opět otevírá provizorní letní kino
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Na své si přijdou milovníci pohádek, muzikálů i dobrodružného žánru. Vstupné na každý film je 40 korun a představení začíná vždy ve 21:00 hodin. V případě nepříznivého počasí se produkce přesouvá do kina Květen.

„Letní promítání má mezi lidmi úspěch a počty návštěvníků se každým rokem zvyšují,“ řekla vedoucí kina Květen Kateřina Novotná. Letos se mohou diváci těšit na třetí díl série Fakjů pane učiteli, animovanou pohádku Ferdinand nebo dobrodružný snímek Black Panther. Český film bude mít zastoupení v komediích Bajkeři a Tátova volha.

Provizorní venkovní biograf funguje v Novém Jičíně už pátým rokem. Předloni město pro tento účel zakoupilo nafukovací plátno o velikosti šest krát osm metrů. „Protože počasí je občas nevyzpytatelné, doporučuji vzít si s sebou deku, pláštěnku a repelent proti komárům,“ dodala Novotná.

Původní letní kino ve Smetanových sadech bylo kvůli špatnému technickému stavu a zastaralé promítací technice v červnu 2013 uzavřeno. Dvě sezóny fungovala jako náhradní prostor zahrada u městské knihovny. Když přestala kapacitně stačit, přesunulo se promítání do zahrady Nového Slunce. Areál zaniklého letního kina by se měl letos začít přestavovat. Ve dvou etapách by zde měla vzniknout odpočinková zóna, ale také prostor pro konání malých kulturních akcí, koncertů a pro filmové projekce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…