V Olomouci plánují v příštím roce nezvyšovat vodné a stočné, spotřebitelé si nepřiplatí

12.12.2017 10:47

Obyvatelé Olomouce i okolních měst a obcí v příslušné tarifní oblasti si v příštím roce za vodné a stočné nepřiplatí. Město Olomouc se s provozovatelem společností Moravská Vodárenská, a.s. dohodlo na fixaci ceny vodného a stočného na úrovni roku 2017.

V Olomouci plánují v příštím roce nezvyšovat vodné a stočné, spotřebitelé si nepřiplatí
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo vyjednat tento vstřícný krok, který znamená, že se zhruba 130 tisícům odběratelů v našem regionu nezdraží vodné a stočné,“ zdůrazňuje primátor Olomouce Antonín Staněk.

Kompromis je výsledkem důležitého vyjednávání mezi vedením města, které je vlastníkem vodohospodářské infrastruktury, a společností Moravská Vodárenská, a.s., jenž je v pozici jejího provozovatele. „Olomoučané se tak v roce 2018 vyhnou nárůstu vodného a stočného o 2,5%, které by přišlo, kdyby nebyla dohoda uzavřena. Cena tak zůstane na úrovni letošního roku ve výši 72,41 Kč/m3 bez DPH, což je ještě o 1,1% méně než tomu bylo v roce 2016,“ objasňuje náměstek primátora Filip Žáček.

Tento model již schválily v souladu s provozní smlouvou orgány Vodohospodářské společnosti Olomouc, a.s. a posvětí-li Rada města Olomouce na svém nadcházejícím jednání 18. prosince dodatek provozní smlouvy, který jej naplní, vstoupí v platnost od 1. ledna 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…