V Ostrově proběhla další porada ředitelů škol a školských zařízení se zástupci úřadu Karlovarského kraje

28.02.2017 11:36

Setkání ředitelů a dalších představitelů vedení škol a školských zařízení ze správního obvodu ORP Ostrov se opět uskutečnilo na Městském úřadu v Ostrově.

V Ostrově proběhla další porada ředitelů škol a školských zařízení se zástupci úřadu Karlovarského kraje
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

 Přítomni byli také zástupci Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Karlovarského kraje. Probíraly se otázky týkající se problematiky financování přímých výdajů na vzdělávání či aktuální otázky související se vzděláváním. Ředitelé a ředitelky škol byli také informováni o novinkách od zástupců Karlovarské agentury rozvoje podnikání a zhlédli motivační video na podporu technického vzdělávání dětí.

Vedoucí Oddělení organizačního, správního, mládeže a sportu Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Karlovarského Dana Martincová informovala pedagogy a zástupce škol především o vyhlášení krajských dotačních titulů, například na zvyšování kvalifikace učitelů, či na další rozšíření jejich kvalifikace. Probíraly se také novelizace vyhlášek a změny z nich vyplývající.

Vedoucí Oddělení financování vzdělávání Odboru školství mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Karlovarského kraje Jana Trantinová pedagogy a ředitele či zástupce škol informovala především plánování rozpočtů a jejich jednotlivých položkách.

Další informace pro přítomné zazněly z úst Ilony Juhásové z karlovarského Národního institutu pro další vzdělávání. V závěru setkání informoval pedagogy o podpoře technického vzdělávání Vlastimil Veselý z Karlovarské agentury rozvoje podnikání prostřednictvím krátkého motivačního filmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…