V Písku vzniklo první street workoutové hřiště

13.10.2014 11:54

Město Písek se rozhodlo navázat na koncepci výstavby dětských hřišť se snahou rozšířit možnosti využití volného času i pro starší věkové skupiny mládeže.

V Písku vzniklo první street workoutové hřiště
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

V současnosti se stávají mezi mladými lidmi populární tzv. adrenalinové sporty, které je možné provozovat volně v přírodě, městských zástavbách atd. Mezi nimi je na prvním místě tzv. street workout, který přirozenou cestou vede velké množství teenagerů k tomu, aby cvičili a žili zdravým způsobem života.

„Město Písek se rozhodlo podpořit zájem těchto mladých lidí o zmiňované adrenalinové sporty tím, že vybuduje prostor, kde by mohly být provozovány. Jako nejvhodnější místo pro tyto aktivity byla vybrána lokalita Výstaviště – letní kino“, říká místostarostka města Hana Rambousová. Dalším krokem bylo vypracování studie možného multifunkčního využití prostoru letního kina a přilehlého okolí. Všechny tyto kroky vyvrcholily vybudováním I. etapy cvičebního parku mimo areál letního kina, kde jsou mezi vzrostlé stromy rozmístěny cvičební prvky pro všechny věkové skupiny, které se adrenalinovými sporty zabývají. „Zde je potřeba říci, že na přípravě podoby konstrukčních prvků se podíleli přímo členové Street workoutu a jsou tedy přesně podle jejich představ a požadavků“, pochvaluje si starosta Ondřej Veselý spolupráci s mladými lidmi.

Celkové náklady na vybudování I. etapy činily necelých 200 tis Kč a realizace se na základě výběrového řízení chopila pražská firma Enuma Elis s.r.o.

„Rádi bychom v tomto projektu pokračovali i v budoucnu a oživili tím letní kino i v měsících, kdy se zde nepromítá. Projekt regenerace areálu letního kina je rozpracován do pěti etap, které budou prováděny postupně a budou se odvíjet od finančních možností rozpočtu města. Hrubý odhad nákladů na vybudování všech etap je cca 6,5 mil Kč“, dodává starosta města Ondřej Veselý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-pisek.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…