V Plzni panuje zvláštní fotbalová symbióza, zaznělo na setkání města a klubu

16.01.2017 13:47

Na tradičním setkání v novém roce se dnes sešli členové Rady města Plzně a představitelé fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň. Kromě poděkování za oboustrannou a velmi dobrou spolupráci byla tématem setkání diskuse o společných projektech.

V Plzni panuje zvláštní fotbalová symbióza, zaznělo na setkání města a klubu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Vedení fotbalového klubu připravilo pro městské radní krátké video na téma „Jsme hrdí na to, odkud jsme“. To během několika minut shrnulo atmosféru domácích zápasů, podporu klubu ze strany fanoušků, radost ze získaného titulu v sezoně 2015/2016 nebo i přípravu v rámci fotbalové akademie.

Podle primátora města Martina Zrzaveckého byl začátek tohoto roku obzvlášť významný, neboť město i klub představily dokončenou rekonstrukci městského fotbalového stadionu ve Štruncových sadech. Ten je nyní jedním z nejmodernějších sportovních areálů v České republice a může hostit také utkání evropských pohárů. „Že za sebou máme úspěšný rok, naznačuje také propojení s fotbalovou akademií. V činnosti klubu je vidět, kolik práce a peněz úspěch stojí, a my jsme velice hrdí na výsledky plzeňské Viktorie,“ řekl primátor.

„Bez dobré infrastruktury by nemohl profesionální klub fungovat, my máme to štěstí, že se v Plzni podařilo vytvořit zázemí nejen pro fanoušky, ale i děti v rámci fotbalové akademie. V této věci nejde jen o politickou podporu, ale také o spolupráci s Plzeňany a místními podnikateli. V Plzni v tomto panuje zvláštní symbióza, která by se snad nikde jinde v republice nedala realizovat,“ řekl prezident fotbalového klubu Tomáš Paclík.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…