V Praze se uskuteční mezinárodní konference OSN Evropský Habitat

10.03.2016 17:17

Příští týden ve dnech 16. až 18. března 2016 se v Praze uskuteční mezinárodní regionální konference Evropské hospodářské komise OSN Evropský Habitat. Tématem konference bude bydlení a udržitelný rozvoj měst. Jedná se o přípravnou akci k summitu OSN s názvem Habitat III, který proběhne v říjnu letošního roku v Ekvádoru.

V Praze se uskuteční mezinárodní konference OSN Evropský Habitat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Tématem konference Evropský Habitat bude Bydlení v životaschopných městech (Housing in Liveable Cities). Oficiálním výstupem bude tzv. Pražská deklarace (Prague Declaration), která bude navazovat na již schválenou Ženevskou Chartu OSN o udržitelném bydlení z roku 2015. Evropský Habitat bude jednou z prvních implementačních konferencí OSN reflektující Cíle udržitelného rozvoje agendy OSN „Post-2015“.

„Pro hlavní město Prahu představuje konference mimořádnou příležitost propagace a prezentace v mezinárodním měřítku. Podstatné ale je i posílení naší pozice partnera při dialogu na aktuální téma o bydlení a udržitelném rozvoji napříč světovými metropolemi,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

Návrh na uspořádání této konference byl projednán a schválen vládou ČR dne 9. února 2015. Organizátorem akce je Ministerstvo pro místní rozvoj. Hlavní město Praha uzavřelo s Ministerstvem pro místní rozvoj smlouvu o vzájemné spolupráci při přípravě a průběhu konference.

Konference je přístupná veřejnosti, veškeré informace a registrace jsou dostupné na http://www.europeanhabitat.com/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…