V Trutnově přibudou kontejnery na elektroodpad a kovy

18.01.2017 19:51

Město Trutnov se rozhodlo ve spolupráci se společností Retela s.r.o., rozšířit služby v rámci systému svozu komunálního odpadu. Jakmile to klimatické podmínky dovolí, budou na území města rozmístěny nové kontejnery určené na elektroodpad a kovy. „V dnešní době je více než důležité, abychom správně třídili odpad. Věřím, že obyvatelé Trutnova budou nové kontejnery využívat a společně se tak na separaci odpadu podílet,“ říká Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

V Trutnově přibudou kontejnery na elektroodpad a kovy
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

V nejbližší době budou lidé v Trutnově potkávat nové kontejnery určené pro sběr malých elektrozařízení (elektroodpadů) a kovů. Tyto dvě komodity budou sbírány společně a následně separovány v koncovém zařízení. Svoz těchto kontejnerů bude zajišťovat společnost Transport Trutnov s.r.o.

V první fázi bude po Trutnově rozmístěno cca 10 těchto kontejnerů. „Pokud bude sběr fungovat, budeme síť postupně rozšiřovat,“ dodává trutnovský starosta. Kontejnery městu zcela zdarma dodá společnost Retela s.r.o. Jakmile roztaje sníh, budou umístěny na vytipovaná místa, většinou tam, kde se již nyní nacházejí kontejnery na oblečení.

V rámci optimalizace systému svozu komunálních odpadů v Trutnově bude samozřejmě dále rozšiřována síť separace tradičních komodit (papír, plast, sklo). „Kontejnery se snažíme umisťovat tak, aby se občanům zkrátila docházková vzdálenost. Chceme jim co nejvíce třídění odpadu usnadnit,“ dodává Ivan Adamec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…