V lesích a parcích Prahy hrozí smrtelné nebezpečí: vyzýváme veřejnost, aby se jim vyhnula

04.06.2013 15:44

Od 4. června 2013 od 8.00 hodin vstupuje v platnost Rozhodnutí primátora hlavního města Prahy o zákazu vstupu, pobytu a pohybu osob do vybraných parků.

V lesích a parcích Prahy hrozí smrtelné nebezpečí: vyzýváme veřejnost, aby se jim vyhnula
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

„Dlouhotrvající deště způsobily plošné a velmi silné podmáčení půdy a lesních porostů. V  důsledku toho dochází dokonce i v bezvětří k nekontrolovatelným pádům zcela zdravých stromů! Rizikové stromy sice průběžně vyhledáváme a kácíme, přesto pády stromů není možné vyloučit. S ohledem na velmi vysoké a život ohrožující nebezpečí proto důrazně varuji před vstupem do lesních porostů a vyzývám veřejnost, aby se v dalších dnech lesům i parkům vyhnula, protože nelze zajistit jejich bezpečnost,“ řekl první náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09), pověřený výkonem kompetencí primátora.

Celkem již bylo v lesích v majetku hl. m. Prahy pokáceno zhruba 200 stromů, stejné množství pak v parcích a další stromy se vyznačují a kácí. Dle 19 odst. 1 zákona č. 289/1995 Sb., lesní zákon, je vstup do lesa vždy na vlastní nebezpečí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…