V olomouckých ulicích bude více květin

10.12.2017 14:51

Přednádražní prostor, třída Svobody, Horní náměstí a Brněnská ulice budou barevnější. Zaslouží se o to v příštím roce koncept ozelenění města, který počítá s revitalizací veřejné zeleně a květinových výsadeb.

V olomouckých ulicích bude více květin
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Na realizaci se budou podílet odbor životního prostředí a odbor koncepce a rozvoje společně s Výstavištěm Flora. Rozpočet počítá s výdaji od pěti set tisíc do jednoho milionu korun. „Navrhovaný koncept ozelenění Olomouce je předkládán jako minimalistické řešení při dosažení maximálního květinového efektu,“ konstatoval primátor Antonín Staněk, který koncept inicioval.

V přednádraží se jako potřebná jeví revitalizace sedmi kontejnerů s platany, které jsou využívány spíše jako odpadkové koše. Nádoby budou osazeny letničkami, vysazeným stromům bude vyměněn substrát. „A zvažujeme i doplnění dalšího mobiliáře,“ poznamenal náměstek Aleš Jakubec.

Vzhledem k výjimečnosti Horního náměstí počítají odborníci s využitím zcela atypických květinových instalací v prostoru a květinových show v součinnosti s profesními svazy, které jsou partnery Flory Olomouc. Tedy se Svazem květinářů a floristů ČR, Svazem školkařů ČR a Asociace zahradnických a zemědělských společenstev.

Jako vhodné místo pro ozelenění města formou květinového pásu osazeného letničkami byla vybrána Brněnská ulice. Travnatý pás mezi cestou a kolejištěm tramvaje se příští rok promění v letničkový záhon díky přímému výsevu rozmanitých směsí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…