V rámci Evropského setkání mladých Taizé navštíví Prahu na přelomu roku přes 23 tisíc lidí

22.12.2014 17:57

Ve dnech od 29. prosince 2014 do 2. ledna 2015 navštíví Prahu přes dvacet tři tisíc mladých lidí z komunity Taizé. Ta připravuje setkání na pozvání České biskupské konference a Ekumenické rady církví v ČR. Očekává se příjezd zhruba 360 autobusů.

V rámci Evropského setkání mladých Taizé navštíví Prahu na přelomu roku přes 23 tisíc lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Účastníci setkání přijedou 29. prosince 2014 v čase od 9:00 hodin do 15.00 hodin na tři místa v Praze: výstaviště PVA EXPO Letňany - Praha 18, ul. Kolejní - Praha 6 a ul. Korunní - Praha 2.

Parkování pro autobusy, které zůstanou po celou dobu setkání, je zajištěno u výstaviště PVA EXPO Letňany, na parkovišti Dopravního podniku hl. m. Prahy v Letňanech a ve vojenském areálu ve Staré Boleslavi.

Odjezd účastníků je plánován na dopolední hodiny 2. ledna 2015 z výstaviště PVA EXPO Letňany, z parkoviště Letná a z terminálu Depo Hostivař.

Evropského setkání mladých se účastní lidé ve věku 17 – 35 let z různých států Evropy (např. Ukrajina, Francie, Bělorusko, Itálie). Program bude tvořit společné modlitby, setkávání se a sdílení. Účastníci budou ubytováni v pražských a mimopražských farnostech, v objektech základních a středních škol, TJ Sokol a v domácnostech. Na přípravě a koordinaci setkání bude pracovat 1900 dobrovolníků.

Společné modlitby se budou konat ráno u hostitelských společenství, v poledne v chrámech v centru Prahy a večer na výstavišti v Letňanech.

Každému účastníkovi budou rozdány informační letáky s důležitými kontakty, včetně adres a kontaktů na pohotovosti v hl. m. Praze.

Evropské setkání  Taizé se v Praze konalo již v roce 1990. Více informací k setkání naleznete na webových stránkách www.taizepraha.cz nebo na www.facebook.com/TaizePraha2014. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…