Valašské Klobouky: Studenti Univerzity třetího věku završili další semestr

02.02.2017 19:05

Ve valašskokloboucké městské knihovně se po čtyři měsíce zájmově vzdělávali v kurzech Genealogie - hledáme své předky a Potraviny a spotřebitel. Odměnou za jejich úsilí jim byla účast na závěrečném semináři v Kopřivnici.

Valašské Klobouky: Studenti Univerzity třetího věku završili další semestr
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Devětadvacet posluchačů Virtuální Univerzity třetího věku úspěšně absolvovalo závěrečné zkoušky zimního semestru. Ve valašskokloboucké městské knihovně se po čtyři měsíce zájmově vzdělávali v kurzech Genealogie - hledáme své předky a Potraviny a spotřebitel. Odměnou za jejich úsilí jim byla účast na závěrečném semináři v Kopřivnici, který pro dálkové studenty z celé republiky uspořádala Provozně-ekonomická fakulta České zemědělské univerzity, jež Virtuální Univerzitu třetího věku organizuje.

„Zástupci České zemědělské univerzity předali našim studentům pamětní listy jako upomínku na absolvování semestrálních kurzů. Vyznamenaná byla naše studentka Jaroslava Pechancová, která obdržela ocenění za nejlepší esej,“ prozradila Jana Dorňáková, knihovnice a tutorka virtuálního vzdělávání.

Následoval kulturní program, během kterého si mohli účastníci vybrat ze dvou komentovaných prohlídek. Podle svého přání se tak podívali buď do Technického muzea Tatra, jehož součástí byla také expozice Dany a Emila Zátopkových, nebo se vydali na návštěvu Lašského muzea v Šustalově vile.

V letním semestru se pro studenty celoživotního vzdělávání otevírá kurz České dějiny a jejich souvislosti, který posluchačům přiblíží historii naší země. Studia se mohou zúčastnit senioři, invalidní důchodci bez rozdílu věku a nezaměstnaní nad 50 let. Přihlášky přijímá městská knihovna do 13. února na telefonu 577 320 932.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…