Valašské Klobouky oslaví 660 let od udělení městských práv

28.06.2016 7:28

Turci jdou! Tak se bude jmenovat akce pořádaná spolkem Jižní Valašsko ve spolupráci s Městem Valašské Klobouky k oslavě 660 let městských práv. Uskuteční se 23. července v lokalitě Trhovisko a nabídne úžasné rekonstrukce historických událostí.

Valašské Klobouky oslaví 660 let od udělení městských práv
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Valašské Klobouky se v červenci stanou velkým bojištěm. Spolek Jižní Valašsko ve spolupráci s Městem Valašské Klobouky uskuteční oslavu 660 let městských práv opravdu netradičně. Dne 23. července se před branami města v lokalitě Trhovisko objeví turecké a povstalecké jednotky s úmyslem vyplenit město a vzít jeho obyvatelstvo do otroctví. Avšak místní domobrana, za podpory moravských vojsk se pokusí tento útok odrazit a město uchránit.

Dojděte se podívat na nezapomenutelnou akci, která bude důstojnou oslavou 660 let městských práv, ale také jakousi připomínkou pochmurných událostí ze 17. a počátku 18. století. Můžete se těšit na ukázky boje, bitvy, nácviku vojsk ale i dobového tábora obou válčících stran. Součástí akce bude program pro děti, dobový tradiční jarmark, kulturní a historická vystoupení. Z programu prozradím jen, že se můžete těšit třeba na břišní tanečnice a jejich šavlový tanec, módní přehlídku ze 17. století a možná dojde i na popravu zvěda... Nicméně program a přehled účastníků bude zveřejněn v prvním červencovém týdnu. Prozatím nás můžete sledovat na facebooku.

Akce je poměrně náročná, proto stále hledáme pomoc prostřednictvím sponzoringu. Kdo by měl zájem pomoci, ozvěte se mi na email: miroslavmanas@seznam.cz.

Naší akci bude ještě předcházet setkání na svatého Prokopa u naší dřevěné kapličky ve skanzenu, na které Vás rovněž srdečně zvu. Setkání se koná v pondělí 4. července v 18 hodin u kapličky svatého Prokopa na Trhovisku. Pomodlíme se, pan farář požehná naší nové zvoničce a posedíme u táboráku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…