Valašské Klobouky vyzkouší provoz městské hromadné dopravy

16.09.2016 14:46

V ulicích města se bude od 19. do 30. září pohybovat vozidlo první veřejné autobusové linky nazvané KLOBUS. Zkušební provoz MHD bude spuštěn v souvislosti s Evropským týdnem mobility.

Valašské Klobouky vyzkouší provoz městské hromadné dopravy
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

V ulicích Valašských Klobouk se bude od 19. do 30. září pohybovat vozidlo první veřejné autobusové linky nazvané KLOBUS. Zkušební provoz městské hromadné dopravy bude spuštěn v souvislosti s Evropským týdnem mobility a měl by obyvatelům za zvýhodněné jízdné zabezpečit pohodlný přesun mezi vzdálenými lokalitami a centrem města. Při Dni bezpečné dopravy, který připadne na pátek 23. září, budou moci lidé cestovat zdarma. Jízdní řád KLOBUSU je k dispozici na webu města a v infocentru.

„Zkušební provoz autobusové linky byl navržen na základě požadavků občanů. Sloužit by měla především starším lidem, pro které je obtížné se přes město bez automobilu pohybovat, ale bude umožňovat i dopravu rodičů a dětí do školky či školy. V průběhu čtrnáctidenní zkušební doby budeme zájem občanů sledovat, abychom měli do budoucna podklad pro případné úvahy o možném zavedení trvalé hromadné dopravy,“ sdělil místostarosta Martin Janík.

KLOBUS bude jezdit v pracovní dny a okruh z Masarykova náměstí do okrajových lokalit jako Sychrov, Brumovská, Nádražní, Cyrilometodějská, Trhovisko nebo Luční absolvuje dle jízdního řádu devětkrát denně. Navazovat bude i na některé vlakové spoje.

Dopravu bude zajišťovat sedmnáctimístný bezbariérový autobus, který městu na dobu testovacího provozu pronajme Charita z Nového Hrozenkova. „Cena jízdenky bude činit 5 korun. Pokud budou mít lidé zájem, mohou využít i dvou jízdenek zdarma, které jsme otiskli spolu s jízdním řádem v zářijovém Klobuckém zpravodaji. Těšíme se na všechny pasažéry, přijďte se svézt,“ pozval Martin Janík a dodal, že v autobuse bude cestovat dokonce i průvodčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…